Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

”Kunem se Allahom ako itko dirne Bošnjake imat će protiv sebe sto milijuna Turaka!”

Turski ratni brod u Neumu prema Erdoganu je podrška suverenitetu BiH
11. srpnja 2014. u 10:31 8 komentara 3334 prikaza
Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Erdogan: 

Dio bošnjačkih portala objavio je navodni govor turskog premijera Recepa Tayyip Erdogana koji bi moglo ozbiljno uzdrmati suverenitet BiH i probuditi stare strahove građana umornih od ratova i nemira.
U navodnom govoru, Erdogan je kazao sljedeće: "Turska ili Osmansko carstvo su svoju braću Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austorugarskoj! To sebi nikad nismo i nećemo moć halalit, ali onda je ponovo zlo došlo po Bošnjake i opet smo na tom ispitu pali, nismo uspjeli da ih zaštitimo! Sad se kunem velikim Allahom da kad bi itko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake imao bi protiv sebe sto milijuna Turaka!!! Zato se nemojte čudit kad Turski ratni brod uplovi u Neum jer to je naš znak i podrška suverenitetu BiH!"

 • Avatar guten_tag
  guten_tag:

  Erdogana treba izvesti pred međunarodni sud za zločine koje je počinio jer se bavi međunarodnim terorizmom. naime s turskog teritorija su slali naoružane teroriste u Siriju da bi tamo ubijali sirijski narod. drugi zločin je da drže kurdsku djecu u ... prikaži još! zatvorima i treće krši slobodu medija. genocid nad Armencima je zločin koji prati njihovu zločinačku povijest. ova galama može izazvati samo podsmijeh. jedini koji su pomogli muslimanima BiH su Hrvati. čak je predsjednik Turske Demirel molio Tuđmana da pomogne što je Tuđman i učinio. Međunarodna zajednica je otpisala muslimane, čekala njihovu kapitulaciju i požurivala Srbe da okončaju rat i uzmu ono što žele čime bi sukob bio okončan.

 • mungos.71.djaci:

  pozdrav Hrvatima Neuma zaustavite turke ma več su se počeli raspadat

 • SrednjaBosna: Premium korisnik

  Joj Erdogane nelupaj. Kao Turska nema u njoj 100miliona Turaka nego 77miliona od ti su oko 20 miliona Kurda koj ce kad tad dobit pola Turske. Raspast ce ti se Drzava kao bivsa Juga. Prvovpred svojom Kucom pometi pa poslije pred tudzom.