OD KRUTONA DO DESERTA

Kuharica otkrila nekoliko trikova uz koje je život lakši, a jela ukusnija - isprobajte ih

kuhanje
shutterstock
13.12.2021.
u 08:58

Uz ove korake možete vrlo jednostavno pripremiti razne stvari kod kuće, umjesto da kupujete gotove.

Kuharica Lizzy Briskin kaže da i najmanja promjena u načinu spravljanja namirnica čini veliku razliku, pa donosi 9 kulinarskih savjeta s kojima bi razna jela trebala biti bolja:

Napola ispečenu piletinu popržite i na tavi s puno povrća

Kad je piletina skoro pečena izvadite je i stavite na tavu s nasjeckanom mrkvom, lukom, krumpirom i drugim povrćem. Dok se meso prži, pustit će svoje sokove i okus koji će povrće pokupiti.

Rukama napravite hrskave krutone

Umjesto da ga režete nožem, stari kruh rukama istrgajte na komadiće jer tako u njemu nastaju rupice koji upijaju ulje i začine - njih odaberite prema svom ukusu, pomiješajte u jednoj posudi, a zatim ubacite komadiće kruha i ostavite kratko da se mariniraju. Ispržite ih na tavi do zlatno-smeđe boje.

Jaja pecite na minimalnoj temperaturi

Umućena jaja za kajganu pecite na laganoj vatri i miješajte ih što je manje moguće, da dobijete što kremastiju i nježniju teksturu. Umjesto da smjesu miješate u tavi, lagano kuhačom pogurajte vanjske rubove kajgane prema sredini i maknite je s vatre prije nego vam izgleda skroz gotova - ono što je na tavi 'gotovo', na tanjuru je presuho.

Ogulite celer i dodajte ga u tjesteninu ili salatu od tunjevine

Sljedeći put kada budete radili salatu od tunjevine ili tjesteninu s tunom, dodajte celer ali ga prije gulilicom za povrće ogulite duž stabljike; da mu skinete tanku i vlaknastu kožicu koja ga čini žilavim.

U zamrzivaču uvijek držite lisnato tijesto spremno za upotrebu

S kutijom lisnatog tijesta u zamrzivaču možete na brzinu i uz minimalan trud pripremiti predjelo, večeru ili desert. Sa samo nekoliko dodatnih sastojaka možete napraviti piletinu u tijestu, elegantne pletene štapiće od sira ili tart Tatin (desert pečen s karameliziranim voćem) .

U sendviče dodajte malo slatkog 

Između kruha i prepečenog sira gurnite tanku krišku jabuke ili kruške; voće oslobađa prirodne pektine ili šećere koji sendviču daju suptilnu slatkoću koja je savršena nadopuna siru sa žara.

Umjesto sladoleda napravite domaću smrznutu kremu

Napravite jednostavnu kremu od žumanjka, šećera, vrhnja s dodatkom omiljenih aroma. Nakon mućenja i smrzavanja, dobiti ćete kremu okusom bogatiju od bilo koje kreme ili sladoleda iz trgovine.

Oguljeni krumpir prije pripreme namočite u vodi

Bez obzira radite li hrskave krumpiriće ili pire krumpir, nakon što ogulite i narežete krumpir namočite ga u hladnu vodu. Krumpir brzo oksidira pa na zraku brzo dobije smećkastu boju, a to će spriječiti uranjanje u vodu.

Posolite i slatko

Malo soli dodajte u tijesto za kekse, kolače i pite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?