Super trik

Kuhari savjetuju: Ovako će pečeni krumpir baš uvijek ispasti hrskav i ukusan

23.03.2024.
u 11:11

Hrskavi izvana, mekan i lagan iznutra - savršen pečeni krumpir. Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što njihova unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana sasvim ispeče, ali postoji način s kojim ćete postići da vam se krumpir uvijek savršeno ispeče. Kuhari i stručnjaci za hranu za GoodFood podijelili su svoje najbolje savjete za pečeni krumpir.

Ne režite ga na premale komade

Komade krumpira narežite prilično velike, što će smanjiti mogućnost raspadanja tijekom pečenja.

Kuhajte ga dok ne bude mekan

Krumpir se prije pečenja treba skuhati. Ali kako biste dobili najbolje rezultate, skuhajte ga dok ne postane mekan, ali ga nemojte skuhati do kraja.

Okrenite ih na pola pečenja

Kada je krumpir napola pečen, pažljivo da preokrenite. Taj se postupa obično radi oko 40. minute pečenja. Dodajte hrskavi umak

Prije nego što krumpir stavite peći, ubacite ga u brašno ili palentu. Oni će se spojiti s uljem i dodati dodatnu hrskavost krumpiru.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije