Općina Čitluk

Kućne brojeve dobiva i ostatak broćanskih naselja

03.01.2019.
u 16:43

Nedavno je u Općini Čitluk potpisan ugovor o obavljanju radova na označavanja naseljenih mjesta i naselja nazivima i zgrada kućnim brojevima za područje u toj općini HN županije. Ugovor su potpisali čitlučki načelnik Marin Radišić i direktor poduzeća Geometrika d.o.o. Grude Jerko Leventić.

Ugovor o obavljanju spomenutih radova potpisan je nakon što je proveden zakonom propisani postupak javne nabave, a njime je precizirano stručno izvršavanje usluga neposrednog označavanja naseljenih mjesta i naselja nazivima te zgrada kućnim brojevima za područje naseljenih mjesta u općini Čitluk. Doznali smo da, prema specificiranim količinama i ugovorenim jediničnim cijenama, ukupna ugovorena vrijednost tih poslova s uračunatim PDV-om iznosi 69.100,20 KM. Sukladno potpisanom ugovoru, izvršitelj radova obvezao se sve poslove u svezi s tim završiti u roku od šest mjeseci.

Treba reći da potpisani ugovor, zapravo, predstavlja svojevrsnu drugu fazu izrade tzv. adresnog registra za područje općine Čitluk. Općina Čitluk je, naime, još ranije sudjelovala u pilot-projektu kroz koji je realizirano označavanje ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima te izradi adresnog registra samo za dio svog teritorija. U prvoj fazi toga značajnog projekta Općina Čitluk je, u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Upravom za geodetsko i imovinsko-pravne poslove HNŽ-a i projektom CILAP, već pravim nazivima označila ulice i trgove te stambene zgrade i ostale objekte kućnim brojevima na području naseljenih mjesta Čitluk, Međugorje i Bijakovići. Stoga nedavno potpisani ugovor predstavlja samo nastavak toga značajnog projekta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?