Krišto u Tirani: BiH snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu

28.02.2024.
u 15:20

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sudjelovala je danas na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Europa u Tirani. Domaćini Samita bili su premijer R. Albanije Edi Rama i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

U svom obraćanju na plenarnoj sjednici Krišto je istaknula da je kao predsjedateljica Vijeća ministara BiH svjesna važnosti suradnje i dijaloga, ali i zajedničke želje za mirnom i stabilnom regijom i Europom. Kazala je da Ukrajina, kao zemlja suočena s izazovima sigurnosti i stabilnosti, zaslužuje punu i stalnu pažnju i podršku.

„Dopustite mi stoga još jednom istaknuti da Bosna i Hercegovina snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu u njezinim naporima za očuvanje suvereniteta i sigurnosti“, kazala je predsjedateljica Krišto.

Kazala je da sukladno opredjeljenju za europske i civilizacijske vrijednosti, Bosna i Hercegovina u potpunosti slijedi stavove Europske unije u vezi s vanjskom politikom kada je riječ i o odnosu prema ratu u Ukrajini. Izrazila je uvjerenje kako se dijalogom, solidarnošću i međusobnom podrškom mogu postići pozitivne promjene ne samo u Ukrajini već i šire.

Predsjedateljica je čestitala predsjedniku Zelenskom i ukrajinskom narodu na otvaranju pregovora s EU-om. Podsjetila je kako BiH očekuje otvaranje pregovora u ožujku te izrazila uvjerenje kako će zajednička predanost europskim i civilizacijskim vrijednostima osigurati sigurniju i prosperitetniju budućnost za sve u regiji i svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?