sastanak

Krišto sa Szijjártóm: Budućnost BiH ovisi o našoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da iznađemo rješenja

26.01.2024.
u 17:45

- Budućnost Bosne i Hercegovine ovisi o našoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da suradnjom i dijalogom iznađemo rješenja za ispunjavanje uvjeta za ulazak u EU - kazala je Krišto.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je razgovarala s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, kojem je rekla kako je Vijeće ministara BiH opredijeljeno za daljnje unapređenje bilateralnih veza u obostranom interesu, a posebno za unapređenje gospodarstvene suradnje koja se može podići na višu razinu.

Konstatirala je da su odnosi dvije zemlje dobri i da nema otvorenih pitanja. 

Zahvalila se Mađarskoj na kontinuiranoj potpori, koju pruža Bosni i Hercegovini, posebice u europskim integracijama navodeći da put BiH ka EU nema alternativu.  

- Budućnost Bosne i Hercegovine ovisi o našoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da suradnjom i dijalogom iznađemo rješenja za ispunjavanje uvjeta za ulazak u EU - kazala je Krišto. 

Također, je iskazala očekivanje za nastavkom europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima, kako bi se izbjegla nametanja koja ne donose dobro nikomu.

Naglasila je odlučnost i predanost političkih lidera u BiH rješavanju svih otvorenih pitanja kako bi se osigurala stabilnost, kao preduvjet za daljnji napredak države na europskom putu.

Krišto očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz točan datum otvaranja pregovora tijekom ožujka, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije