posjet Usori

Krišto: Na predstojećim izborima pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati našu ustavnu jednakopravnost

26.09.2022.
u 20:22

Krišto je izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH održan je večeras u Usori. Sve okupljene, stranačke kolege, kandidate i nositelje listi u ime domaćina pozdravio je Zlatko Jelić, dopredsjednik OO HDZ BiH Usora i kandidat na lisit za Skupštinu Zeničko-Dobojske županije. Jelić je pozdravio i izaslanstvo dužnosnika, posebno Borjanu Krišto, zajedničku kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, istaknula je važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, posebno hrvatskog naroda. Krišto je naglasila glavne točke Programa za Opće izbore u BiH, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH. Također, izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

„Na predstojećim izborima 2. listopada pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati našu ustavnu jednakopravnost sa druga dva konstitutivna naroda u BiH, osigurat naše političko predstavljanje, te ostvariti sve one programske ciljeve koje smo zacrtali“, istaknula je Krišto.

„U zajedništvu pokažimo odgovornost za budućnost, pri čemu ćemo osigurati i razvijati dimenzije napretka, gospodarskog rasta i razvoja u svakom smislu na svim područjima u BiH. Na temeljima zajedništva i jednakopravnosti gradimo svima bolji život u BiH“, zaključila je Krišto, te pozvala na zajedništvo do pobjede.

Ivo Tadić, nositelj liste za Skupštinu Zeničko-Dobojske županije kazao je, kako obilaskom svih općina ovih dana hrvatski dužnosnici pokušavaju ukazati na važnost predstojećih izbora za Hrvate unutar ove Županije. Istaknuo je, kako ovi izbori nisu bitni samo zbog Skupštine. „Izborni sustav je takav da se iz županija biraju zastupnici u Dom naroda koji je ključno mjesto gdje Hrvati mogu zaustaviti sve one opcije, podvale, majorizaciju i zakonska rješenja koja bi nas izbrisala kao konstitutivni narod“, poručio je Tadić.

O važnosti podrške kandidatima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH na skupu je govorio Josip Martić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH. Istaknuo je i kako svi izabrani legitimni dužnosnici HDZ-a BiH kontinuirano provode infrastrukturne projekte, koji za cilj imaju kvalitetniji život svih stanovnika u F BiH pa i u Usori. „To je moguće osigurati isključivo sudjelovanjem u vlasti“, istaknuo je Martić, te je ukazao na važnost velikog izlaska na Opće izbore 2. listopada.

„HDZ BiH ustrajno radi na izgradnji stabilnog političkog sustava temeljenog na vladavini prava, što je preduvjet za izgradnju moderne demokratske države po najvišim europskim standardima“, konstatirao je Marinko Čavara, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, uz poruku kako je Usora dokaz da se sve može, dokaz da se može i obraniti i opstati ali samo uz zajedništvo, koje su Hrvati uvijek znali prepoznati i pokazati. „Upravo nas naše zajedništvo kroz Hrvatski narodni sabor BiH krasi, i to je ono nešto što drugi nemaju. Pokažimo to i 2. listopada, izađimo na izbore i svoju potporu usmjerimo jedinoj snazi koja se bori za poziciju Hrvata u BiH“, poručio je Čavara.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?