Zastupnički dom

Krišto: Na koji način se angažiraju institucije i troše financijska sredstva kada su u pitanju objekti Blažuj i Ušivak

16.06.2021.
u 14:06

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na prvoj posebnoj zajedničkoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH o temi: „Zastupnici/izaslanici pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara“ postavila je pitanje ministru sigurnosti BiH, koje se odnosi na upravljanje migrantskom krizom i uspostavu privremenih prihvatnih centara.

Krišto je na početku izlaganja svoga pitanja kazala, s obzirom da je pitanje migracija u BiH postalo i sigurnosno i političko i instucionalno, da institucije ne ulažu dovoljno napora kako bi sustavno riješe pitanje nezakonitih migracija, a imajući u vidu činjenicu da se ne poštuje Zakon o strancima BiH i Zakon o azilu BiH postavlja se i pitanje donose li se odluke o proglašenju
privremenih prihvatnih centara od strane nadležnog tijela. 

Stoga je Krišto ministra sigurnosti BiH pitala: Temeljem koje odluke su objekti Blažuj i Ušivak proglašeni privremenim prihvatnim centrima za smještaj migranata?

U odgovoru na pitanje, ministar sigurnosti je naveo kako su objekti Ušivak i Blažuj Odlukom Vlade Federacije BiH ustupljeni na korištenje Ministarstvu sigurnosti BiH.

Krišto je podsjetila ministra sigurnosti da su obzirom na nadležnosti jedino odlukom Vijeća ministara BiH navedeni objekti mogli i mogu biti proglašeni privremenim prihvatnim centrima za smještaj migranata, a nikako Odlukom Vlade Federacije BiH.

„Imajući u vidu nadležnost Vijeća ministara BiH kada govorimo o migracijama onda se postavlja pitanje na koji način se angažiraju institucije i troše financijska sredstva kada su u pitanju objekti Blažuj i Ušivak“, zaključila je Krišto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?