SAVRŠENA KOMBINACIJA

Kremasti kolač koji će vas raspametiti okusom!

16.01.2021.
u 19:12

Ako ste se zaželjeli jednostanog, kremastog, voćnog kolač a za kojeg vam ne treba čitava vječnost da ga spravite, ovaj recept je idealan! Spoj mekane preukusne kreme od sira s kremom od višanja na finom mirisnom biskvitu će vas raspametiti! Šteta bi bila ne probati ga!

SASTOJCI

za podlogu

200g brašna, 1 žličica praška za pecivo, 75 g šećera, 1 jaje, 100g maslaca

za fil od višanja

1 staklenka (720g) višanja, 25 g gustina, 2-3 žlice šećera, za fil od sira, 4 jaja 400 g svježeg sira ili mascarpone sira, 300 g kiseloga vrhnja, 125 g šećera, 50 g škrobnog brašna naribana korica, 1 limuna, 125 ml mlijeka za čokoladni preljev, 250 g mliječne čokolade, 200 ml slatkoga vrhnja, 50g maslaca

PRIPREMA

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.  Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limu sa dobivenom masom. Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije