MOSTAR

Kreću natječaji za prijam 223 djelatnika o osnovnim i srednjim školama

28.12.2021.
u 11:31

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg potpisao je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, suglasnost za prijam 223 zaposlenika na neodređeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama u svim gradovima i općinama HNŽ-a. Uslijedit će, sukladno zakonskoj proceduri, raspisivanje natječaja po školama, a predviđeno je primanje u stalni radni odnos 122 djelatnika u osnovnim i 101 djelatnika u srednjim školama.

"Kako smo i obećali, Vlada je završila svoj dio posla i ovih dana očekujemo da ravnatelji škola, u dogovoru s resornim ministarstvom, raspišu natječaje kako bi i ova priča bila dovedena do kraja. Stanje koje je ova vlada zatekla nije bilo pravično regulirano te i na ovaj način nastavljamo ispravljati naslijeđenu nepravdu odnosno anomalije iz ranijih razdoblja i rješavati pitanje zaposlenja na neodređeno vrijeme za ljude koji po pet i više, neki čak i više od deset godina, rade s ugovorima na određeno, prije svega zbog manjka sati u nastavnim normama. Svi mi znamo što znači takav jedan iskorak za svakog zaposlenika, ugovor na neodređeno vrijeme podiže razinu životne sigurnosti i standarda uopće i ponosan sam što potpisom na ovu suglasnost mogu čestitati Novu godinu za 223 naše obitelji", poručio je Herceg.

Inače, resorno ministarstvo i Vlada HNŽ-a tijekom cijeloga procesa vodila se kriterijima i prioritetima koje su postavili ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz cijele Županije. Kada natječajna procedura bude okončana, bit će dosegnuta brojka od više od 530 prosvjetnih djelatnika kojima je radno-pravni status regulirala Vlada HNŽ-a u aktualnom sazivu.

"Dopustite mi na to biti jako ponosan. Štoviše, ne planiramo stati na ovomu, nego ćemo, putem resornoga ministarstva, i tijekom 2022. godine napraviti još stotinjak ovakvih rješenja, čime ćemo ovaj složeni i zahtjevni proces konačno dovesti do kraja", zaključio je Herceg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije