Mostarski gradonačelnik

Kordić obišao oskrnavljeno pravoslavno groblje: Neće se uspjeti s unošenjem nemira

10.07.2022.
u 20:55

Raduje brza reakcija mještana Hrvata i Srba koji su zajedno izišli i dogovorili uređenje pročelja groblja koje je bilo vandalski cilj - poručio je Kordić

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić obišao je u nedjelju pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići koje je sinoć oskrnavljeno te osudio taj čin poručivši kako oni koji su to uradili neće uspjeti s unošenjem nemira među građane Mostara.

Kordić je zajedno s potpredsjednikom Gradskoga vijeća Veliborom Milivojevićem i mještanima obišao oskrnavljeno groblje na čijem su zidu i ulaznoj kapiji bile ispisane prijeteće poruke Srbima i nacrtani ustaški simboli.

- Zahvaljujući mještanima gnjusni napisi su već bili uklonjeni. Zajednički smo osudili ovakve anticivilizacijske postupke. Budući da se slični ispadi pojavljuju u posljednje vrijeme nemoguće je ne posumnjati da su u funkciji 'neke politike' koja želi fokus prebaciti sa svega dobroga što se u Mostaru trenutno događa – napisao je mostarski gradonačelnik na Facebooku.

- Važno je da svi pošaljemo poruku kako neće uspjeti s unošenjem nemira. S tim u vezi raduje brza reakcija mještana Hrvata i Srba koji su zajedno izišli i dogovorili uređenje pročelja groblja koje je bilo vandalski cilj - poručio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije