Lidija Bradara

Konstituirajuća sjednica Doma naroda u srijedu, sve spremno za "puštanje" proračunskih davanja

14.02.2019.
u 14:33

Do ovog trenutka, u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine još nije došla jutros usvojena Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine, izjavila je predsjedateljica Doma naroda Federalnog parlamenta Lidija Bradara.

- Očekujem kako će do kraja radnog dana ipak biti zaprimljena, kao i objavljena u Službenom glasniku BiH. S obzirom na to da su materijali za sjednicu spremni, danas ih šaljemo izaslanicima kako bi ih na vrijeme mogli proučiti, a ujedno da ispoštujemo zastupničke i ustavne procedure. Tako će konstituirajuća sjednica Doma naroda PFBiH biti zakazana sutra (petak) ujutro, odnosno nakon materijala, izaslanici će ujutro dobiti i službeni poziv za sjednicu koji ćemo zatim, kao i potpun dnevni red, dostaviti i javnosti - navela je Bradara.

Sjednica će biti zakazana za srijedu, 20. veljače, s početkom u 11.00 sati, dok će dan prije biti održan radno-konzultativni sastanak s predstavnicima svih stranaka koje imaju izaslanike u Domu naroda, "a sve u cilju što kvalitetnije pripreme i tijeka same sjednice koja će biti konstituirajuća, ali i na čijem će se dnevnom redu naći i Proračun i ostali važni dokumenti", navela je ona.

Bradara ističe da je u stalnom kontaktu s ministricom financija.

- Drago mi je potvrditi, s obzirom na to da pratimo stanje cijelo vrijeme, kako je, osim što je Federacija likvidna, sve spremno za "puštanje" svih proračunskih davanja, odnosno invalidnina, braniteljskih naknada i plaća. Ministrica financija Jelka Miličević je potvrdila kako će sva ministarstva koja rade na obračunima reagirati odmah te da će ubrzati sve tehničke pripreme kako bi sve isplate u najkraćem mogućem roku bile na računima korisnika - riječi su Lidije Bradare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije