Glazbena škola

Koncert u povodu velikog jubileja

14.06.2016.
u 11:00

U školskoj 1995./1996. godini s radom je, kao Glazbeni odjel Osnovne škole Ruđera Boškovića, s radom počela Osnovna glazbena škola “Grude” na inicijativu tadašnjeg ministra Joze Marića.

Prostor s pet kabineta

Njezin prvi ravnatelj bio je profesor Tihomir Vlašić, a nakon njega, sve do 2005., ravnatelj Glazbenog odjela bio je Ivan Škrobo. Škola je 2005. postala samostalna ustanova, a za ravnateljicu je imenovana profesorica Katarina Katura koja i danas vrijedno obavlja svoju dužnost, školujući nove naraštaje talentiranih glazbenika. Škola je tada premještena u Srednju školu Antuna Branka Šimića u Grudama. Prije 10 godina osnovan je i Mali zbor pod vodstvom profesorice Ivane Pinjuh. U 2009./2010. školskoj godini, zahvaljujući Vitomiru Filipoviću i ravnatelju Srednje škole u Grudama Mladenu Leki, izgrađen je novi prostor za glazbenu školu, s pet kabineta, a u travnju 2010. gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i članovi Hrvatskog kulturnog kluba školi su donirali pijanino.

Ulaganje u budućnost djece

Ostvareni su i zapaženi uspjesi na natjecanjima u zemlji, ali i inozemstvu, a u dva desetljeća organizirani su i brojni događaji. Lijepo ozračje vladalo je i na proslavi u povodu 20. rođendana ove škole. Uz koncert aktualnih i bivših članova uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima- profesoricama Ivani Pekas i Ivani Pinjuh, pročelniku za kulturu Gruda Srećku Mikuliću, ministru prosvjete, znanosti, kulture i sporta u vremenu osnivanja i inicijatoru Jozi Mariću, Matici hrvatskoj Grude i Mariju Bušiću, Osnovnoj školi u Drinovcima i ravnateljici Aniti Kolak, Osnovnoj školi u Sovićima i ravnateljici Suzani Pešorda, Osnovnoj školi u Grudama i ravnateljici Luciji Mikulić, ravnatelju Srednje škole u Grudama Mladenu Leki, ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u Ružici Mikulić i osnivaču škole Općini Grude i načelniku Ljubi Grizelju koji pomažu i u svakom pogledu podržavaju rad škole. Iz škole su zahvalili bivšim ravnateljima i nastavnicima koji su ostavili neizbrisiv trag u njezinoj povijesti, kao i roditeljima koji su prepoznali ovu školu kao mjesto kvalitetnog ulaganja u budućnost djece. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije