lider NiP-a

Konaković: Pronašli smo rješenje da odblokiramo povjerenstva u FBiH

Elmedin Konaković
Klix
28.11.2023.
u 19:59

Predstavnici Trojke i HDZ-a BiH su održali sastanak o važnim pitanjima na federalnoj razini nakon čega je održana press konferencija.

Sastanku su nazočili lider HDZ-a Dragan Čović, lider SDP-a Nermin Nikšić, NiP-a Elmedin Konaković i bivši lider Naše stranke Predrag Kojović.

Konaković je poručio kako mu je drago što su na razgovoru naglasak stavili na funkcionalnost entiteta koja je u prethodnom periodu bila otežana zbog komplicirane situacije u parlamentarnim povjerenstvima.

"U Parlamentu podliježemo pritisku najdestruktivnije oporbe ikada, ovo što rade s blokadama u povjerenstvima. Mi smo maloprije razgovarali i pronašli neka rješenja za ono što blokiraju u dva povjerenstva. Imam za njih lošu vijest, našli smo rješenje da to odblokiramo. Bit će im žao što su to radili", poručio je Konaković kazavši kako je potrebno "više hrabrosti u donošenju odluka", piše Klix.ba.

Riječ je najprije o Povjerenstvu za izbor i imenovanje koja bi trebala Zastupničkom domu dostaviti prijedlog za imenovanje Marina Vukoje za ustavnog suca, međutim posljednjih nekoliko puta nije bilo kvoruma jer nisu dolazili oporbeni članovi.

Oporba traži da umjesto imena Marina Vukoje bude predloženo više kandidata. Zbog neispunjavanja tog njihovog zahtjeva u blokadi je i izbor novog predsjedatelja Zastupničkog doma FBiH, nakon što je Mirjana Marinković Lepić dala ostavku.

Drugo povjerenstvo koje je problematično je Zakonodavno-pravno povjerenstvo s obzirom na to da mnogi zakoni i prijedlozi ne mogu doći na dnevni red zbog nedolaska oporbenih članova povjerenstva.

Novinarima se obratio i Predrag Kojović kazavši kako je zadovoljan atmosferom.

"Dotaknuli smo se teških pitanja, drago mi je da imamo suglasnost i o tim pitanjima, nadam se da će naši partneri iz SNSD-a to prihvatiti jer imamo otvorenu šansu do ožujka. Kada nam se u ožujku zatvore vrata, proći će puno vremena prije nego što će se ponovno otvoriti", kazao je.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?