Izaslanici HDZ-a u Domu naroda FBiH:

'Komšić obmanuo Ukrajince svojim znakom ljiljana tijekom službenog posjeta'

25.08.2023.
u 17:01

"Odavno je Željko Komšić, bez ikakve sumnje, pokazao da je izgubio sposobnost poštivanja ustavnog poretka ove zemlje i istovremeno potvrdio svoju spremnost i namjere na kršenje Daytonskog sporazuma za mir u BiH", navode izaslanici

Izaslanici iz HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH priopćili su da se "nastavak politike lažnog predstavljanja, podvaljivanja i sramoćenja institucija Bosne i Hercegovine dogodio ponovno kada je Željko Komšić, izabran bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, o trošku građana BiH, navodno u ime Predsjedništva BiH, otišao u posjet Ukrajini."

U priopćenju navode da je Komšić zanemario kako Bosna i Hercegovina od 19. svibnja 1998. ima jednu zastavu i jedan grb pod kojim djeluju predstavnici BiH na državnoj razini, ovaj put "obmanuo i napaćeni ukrajinski narod i predsjednika Ukrajine svojim znakom ljiljana tijekom službenog posjeta".

-Odavno je Željko Komšić, bez ikakve sumnje, pokazao da je izgubio sposobnost poštivanja ustavnog poretka ove zemlje i istovremeno potvrdio svoju spremnost i namjere na kršenje Daytonskog sporazuma za mir u BiH, Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i Ustava Bosne i Hercegovine, kao i na nepoštivanje vladavine prava, navode u priopćenju hrvatski izaslanici iz HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH. 

Dodaju da je u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić imao zakonsku i moralnu obvezu promovirati stabilnost i pomirenje, a ne djelovati suprotno tomu.

-U jednom pristojnom društvu nema mjesta za neodgovornu vanjsku politiku, narušavanje institucija BiH te politiku lažnog predstavljanja koja znači izdaju najboljih interesa onih koji su, na žalost, bili navedeni da mu ukažu svoje povjerenje. Pozivamo nadležne institucije i Ured visokog predstavnika da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju zaštite ustavnog poretka i sprječavanja narušavanja ugleda Bosne i Hercegovine, zaključuje se u priopćenju hrvatskih izaslanika iz HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije