zrakoplovna nesreća u Mostaru

Završena prva faza istrage, nastavlja se analiza prikupljenih dokaza

17.05.2017.
u 16:50

Postupajući u skladu sa odredbama Zakona o zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine (˝Službeni glasnik BiH˝, broj 39/09), odmah nakon saznanja o nesreći, Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine je formiralo Povjerenstvo za provedbu istrage zrakoplovne nesreće.

Zadatak Povjerenstva je provedba svih radnji i aktivnosti u skladu s Pravilnikom o istraživanju nesreća i ozbiljnih incidenata, Aneksom 13 Konvencije o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu i Dokumentom ICAO broj 9756, u cilju utvrđivanja uzroka nesreće i konačnog cilja sprečavanja nesreća ili incidenata, a ne određivanje bilo čije krivnje ili odgovornosti. 

Povjerenstvo je okončalo prvu fazu istrage, koja podrazumijeva provedbu uviđaja na mjestu nesreće i prikupljanje dokaza, izjava i dokumenata. Međutim, prikupljene informacije u ovoj fazi istrage ne mogu biti objavljene javnosti, a Povjerenstvo nastavlja rad na analizi prikupljenih dokaza, raspoloživih dokumenata i svih činjenica iz kojih će se moći izvesti zaključak o okolnostima koje su uzrok nesreće. 

Nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata istrage, Ministarstvo će javnosti učiniti dostupnim činjenice utvrđene istragom, poručili su. 

"Ministarstvo drži potrebnim istaknuti da su jedine služene binformacije o ovoj nesreći informacije koje je javnosti dostavilo ili predstavilo Ministarstvo, te se u cijelosti ograđuje od neargumentiranih izjava i komentara pojedinaca ili tijela vezanih za ovu nesreću", navodi se u priopćenju za javnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?