Predavanje o kulturi

Kolobarić: Kultura nije jednoznačna ni statična

27.03.2017.
u 09:00

Posuški je kraj bogat nalazištima iz daleke prošlosti (Nečajno i druga) i brojnim vrijednostima koje moraju postati izvozni brend. Svi u toj općini i kraju trebaju biti integrirani i u dijalogu djelovati, naglašeno je, među ostalim, u sklopu obrazovnog sektora Vijeća mladih općine. U tom cilju održano je predavanje Joze Kolobarića o temi: “Što je kultura? Kulturni razvoj i kreativne industrije - lokalna zajednica”. - Kultura nije jednoznačna ni statična, bez obzira na to u kojoj razini je sagledavali, proučavali ili pak kreirali.

Predstavljene su i dvije strategije, kao i ono važno za kulturu u njima. Riječ je o strategiji kulturne politike u BiH te strategiji razvoja općine Posušje od 2014. do 2023.godine. Osim strategija, upućeno je na važnost Univerzalne deklaracije UNESCO-a o kulturnoj raznolikosti te UNESCO-ovoj Konvenciji o zaštiti i promicanju raznolikosti kulturnih izričaja, pri čemu se poseban naglasak stavio na poimanje kulturnog izričaja i sadržaja kulturnih dobara i kreativnosti koje proizlaze iz tradicije. Predavač je na kraju najavio temu “Ravnopravnost spolova, položaj žene u društvu” za 7. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije