Kolinda Grabar-Kitarović

U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni

Foto: Twitter
1/4
18.01.2018.
u 13:41

Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija", poručila je Grabar - Kitarović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja boravi u posjetu Bosni i Hercegovini, na svoju inicijativu je danas posjetila Ahmiće i Križančevo Selo kod Viteza.

Posjet je uslijedio nakon jučerašnje izjave predsjednice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munire Subašić koja je nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom izjavila kako ona ne zna što se desilo u Ahmićima i da svatko treba imati svoje udruženje i majke koje trebaju dignuti glas.

Kolinda Grabar-Kitarović je također danas posjetila i Križančevo Selo kod Viteza u kojem su 22. i 23. prosinca 1993. godine, pripadnici Armije RBiH ubili 64 osobe, te potom spalili selo. 

"U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija", objavila je Grabar - Kitarović na svom Twitteru.

Imam džamije u Ahmićima Mahir Husić je kazao da se hrvatska predsjednica zahvalila domaćinima na dočeku, te odala počast žrtvama. 

- Ovo je veoma značajna poruka hrvatske predsjednice koja poziva na mir i suživot na ovim prostorima. Položila je cvijeće i pomolila se za duše žrtava, kazao je ef. Husić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije