Borovac:

Klubovi iz doline Neretve stagnirali

25.12.2020.
u 17:00

Od četiri posljednja mjesta na ljestvici Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine, tri zauzimaju hercegovački klubovi iz slijeva Neretve. Čapljina je 15. s 10 bodova, GOŠK 14. s 14, koliko ima i konjički Igman na 13. mjestu. Nikad slabiji učinak spomenutih klubova u Prvoj ligi Federacije BiH. Kratko rečeno – ubila ih korona.

Dvije utakmice na klupi bilo kojeg nogometnog kluba, pa tako i Čapljine, premalo su za pouzdane (pr)ocjene o minuloj jesenskoj sezoni, međutim, za ukupnu ocjenu Prve federalne nogometne lige dovoljan su materijal za trenere koji su godinama u spomenutoj ligi poput Damira Borovca, koji je polusezonu završio u Bjelavama.

Gospodine Borovac, što možete reći o prvom dijelu polusezone u 1. ligi Federacije BiH te o rezultatu Čapljine?

- Krenuo bih od početka. Mislim da je Čapljina kasnila s pripremama za sezonu, Uprava se sa zakašnjenjem kompletirala, pa nije bilo vremena za manevar, posljedica toga je slaganje ekipe u hodu. Na koncu rezultat je deset bodova na kraju polusezone. Ja sam došao dva kola prije kraja, ekipa je imala šest bodova. Mogu reći da ima dosta finih, dobrih igrača povezanih s mlađim igračima. Prvo kolo protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak, Slavena u gostima, dobili smo s 1:0. Protiv Travnika kući, to smo trebali potvrditi, a znate kako je u našem nogometu kad dobiješ utakmicu na strani, treba imati kvalitetu više za nastavak niza. Mislim da je Čapljina, što se tiče igre kući, morala više napraviti s ovom ekipom. Po mom mišljenju, trebali su kada sam ja došao, imati 11-12 bodova.

Samo dvije prvenstvene pobjede, protiv Radnika, koji je jako loše startao u sezoni, i protiv Slavena u gostima u pretposljednjem kolu, do sada nezabilježena bilanca Čapljine u Prvoj ligi. Kako gledate na takvu rezultatsku pojavu?

- Premalo je to, ja sam i rekao igračima u Živinicama prije početka utakmice: “Vi vrijedite sigurno više, za 11-12 bodova”, tada su imali šest. To je realna slika ekipe koja je igrala jesensku polusezonu, što nisu to napravili, ne znam. Čapljina je trebala s ekipom koju je imala ostvariti kući još pobjedu ili dvije, što bi bio ozbiljan priključak za proljeće.

Kompletan intervju čitajte u četverobroju Večernjeg lista BiH

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?