uoči 30. godišnjice pada Vukovara

Kiseljak se poklonio žrtvi Vukovara, stotine lampiona svijetli

17.11.2021.
u 21:43

Kao i prethodnih godine Kiseljačani su se večeras, uoči 30. godišnjice pada Vukovara, poklonili njegovim žrtvama. Na inicijativu Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Kiseljak pred Središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima upaljene su svijeće, a potom se molilo za duše žrtava koje su pale nakon što su Grad heroj ušli pripadnici akresorske srpske vojske. 

Članovima Mladeži HDZ BiH u odavanju počasti poginulim i nestalim braniteljima i civilima Vukovara, pridružili se i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, politički predstavnici hrvatskog naroda kao i brojni Kiseljačani.

Na žrtvu koju su za neovisnu Hrvatsku podnijeli Vukovarci te okolnosti koje su dovele do stravičnih zločina u ovom gradu, okupljene je podsjetio povijesničar Ivo Miro Jović, uz poziv da se niti jedna hrvatska žrtva nikad ne zaboravi. 

Hrvatske žrtve Vukovara u srcu nose i Kiseljačani koji su i sami teško stradali u proteklom ratu plativši svoju opstojnost na ovim prostorima životima nekoliko stotina hrvatskih branitelja. 

Za njih kao i ubijene Vukovarce u Kiseljaku večeras svijetli na stotine lampiona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?