osbih ugostili učenike

Kiseljački školarci zavirili u tajne vojarne

22.11.2018.
u 09:27

U povodu 13. obljetnice utemeljenja Oružanih snaga BiH koja se slavi 1. prosinca, vojarna “Mato Lučić Maturica” u Kiseljaku, u kojoj je sjedište 2. pješačke bojne 5. pješačke brigade OS BiH, ponovno je otvorila vrata kiseljačkim školarcima, kao i polaznicima Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu s poteškoćama u učenju.

U sklopu već tradicionalnih “Dana otvorenih vrata” školarci su imali prigodu upoznati se s načinom života i rada pripadnika 2. pješačke bojne, vidjeti u kakvim uvjetima vojnici borave, kao i kojim vrstama naoružanja raspolažu pripadnici postrojbe. - Cilj organiziranja ove manifestacije je nastavak suradnje odnosno približavanja Oružanih snaga lokalnoj zajednici. Koristim ovu prigodu zahvaliti civilnim institucijama, poduzećima i pojedincima koji prepoznaju naš doprinos lokalnoj zajednici te kontinuirano podupiru sve naše značajnije aktivnosti - kazao nam je bojnik Ilija Miličević, izvršni časnik 2. pješačke bojne. Osim naoružanja i opreme te prostorija u kojima borave vojnici, a među njima je i kapelica podignuta u krugu vojarne u čast sv. Martinu, kiseljački školarci posebno su uživali u demonstraciji borilačkih vještina koju su samo za njim pripremili domaćini. Posjet vojarni imao je i edukativni karakter. Posjetitelji su obišli i spomen-sobu u kojoj su, uz fotografije poginulih branitelja, upoznati s nasljeđem Domovinskog rata koji baštini 2. pješačka bojna. Nedavnu povijest Domovinskog rata kao pripadnici HVO-a ispisivali su i roditelji većine posjetitelja te je školarcima i ovaj dio posjeta bio jednako zanimljiv. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije