(Ne)vrijeme

Zbog obilnih kiša moguće i upozorenje Meteoalarma za Hercegovinu

TOPSHOTS - A woman walks on a flooded street during heavy rainfall in Beijing on July 21, 2012. Over 60 percent of Beijing's annual rainfall falls in July and August when as the East Asian monsoon brings relief from the city's usually dry and arid climate
07.10.2015.
u 07:37

Moguće je i izdavanje upozorenja za Hercegovinu i jugozapadne dijelove BiH

Ljeto, kako ono stvarno tako i Miholjsko u kojem smo uživali posljednjih dana, povuklo se i prepustilo glavnu ulogu jeseni koja će nas ovih dana činiti posebno nervoznima i razdražljivima. Tjedan je počeo oblacima i kišom. Prema prognozama, do kraja tjedna najviše kiše očekuje nas u subotu i nedjelju, kada se očekuje i pad temperatura za 5 stupnjeva u Hercegovini do 10 u Bosni. 

Kako je najavljeno, u narednim danima nas čeka nestabilno vrijeme s padavinama. Kiša će biti u Hercegovini, pogotovo za dane vikenda, kao i u jugozapadnim dijelovima naše zemlje. Doći će do pada temperatura, jutarnje će se kretati između 6 i 11, na jugu između 11 i 14 stepeni, a najviša dnevna će biti od 11 do 17 stepeni. 

Za vikend će također biti oblačno uz padaline, a posebno obilne se očekuju u Hercegovini s najvišim dnevnim temperaturama do 18 stupnjeva. Očekuje se između 20 i 50 litara kiše po metru kvadradnom, a lokalno može biti i više. Moguće je i izdavanje upozorenja za Hercegovinu i jugozapadne dijelove BiH.

Stranica "Vremenska prognoza za RH i BiH, svakodnevna" objavila je da se u BiH očekuje vrlo obilna kiša, a mogući su i problemi s lokalnim bujičnim poplavama jer se očekuje između 50 i 150 mililitara kiše po četvornom metru. I ta stranica najavljuje osjetno hladnije vrijeme s tim da je u gorju iznad 1200 metara nadmorske visine moguć i snijeg. 

Ipak, prema dugoročnim prognozama postaje Accuweather lijepog vremena će u listopadu još biti. Sunčanije s nešto višim temperaturama ta postaja najavljuje u drugoj polovini mjeseca kada bi temperature naglo mogle rasti i do 20 stupnjeva. Nepredvidljivo vrijeme na kakvo smo navikli nastavit će se, kako sada stvari stoje, i u ovom prvom kompletnom jesenskom mjesecu. Dok ne dođe druga polovina mjeseca, pripremite kabanice i kišobrane, ali i duge rukave koji bi vam mogli zatrebati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?