Vlada FBiH izdala upozorenje građanima da se ne zadržavaju u zonama klizišta i uz vodene tokove

Kiša danas opet prijeti poplavljenim područjima

Poplave i porazne posljedice
Foto: VL FOTO
24.05.2014.
u 10:11

Kiša se uglavnom očekuje u Bosni, a u Hercegovini su mogući pljuskovi

Nakon nekoliko izrazito toplih i sunčanih dana, danas meteorolozi najavljuju novo pogoršanje vremena. Kiša se očekuje u većem dijelu BiH, a najviše u područjima koja su posljednjih dana zahvaćena poplavama. U BiH će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima.

Jači pljuskovi

U drugoj polovini dana se očekuju jači pljuskovi i grmljavina. Najmanje padalina će biti na jugu Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka će biti između 12 i 18 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 22 i 28 °C, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. Sutra se u BiH, također, očekuje nestabilno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne s pljuskovima i grmljavinom uglavnom u većem dijelu Bosne. U Hercegovini rijetko uz poneki kratkotrajan pljusak. Vjetarće biti slab, zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 21 i 26 °C, na jugu do 28 °C. U ponedjeljak se, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sredinom dana i poslijepodne u središnjim, sjevernim i istočnim područjima Bosne očekuju lokalni pljuskovi, rijetko i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C.

Visoke temperature

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 23 i 28 °C, na jugu do 30 stupnjeva.Vremenskom prognozom u idućim danima, te posljedicama do kojih bi moglo doći bavila se jučer i Vlada FBiH. Na osnovi prognoze, izdano je upozorenje građanima da se ne zadržavaju u zonama klizišta i neposredno uz vodene tokove.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?