Općinsko vijeće Orašje odlučilo

Kino će se zvati Kulturni centar "Ivo Gregurević"

04.02.2022.
u 18:10

Među najvažnijim odlukama koje su podržali vijećnici treba istaknuti program rada OV-a za 2022. godinu, odluku o reguliranju prometa na području općine Orašje i odluku o imenovanju kinodvorane u Orašju u Kulturni centar "Ivo Gregurević".

Prva ovogodišnja, odnosno 13. sjednica Općinskog vijeća Orašje završila je jednoglasnim usvajanjem prijedloga svih 12 točaka dnevnog reda, što svjedoči o dobroj suradnji općinske administracije, dobroj koordinaciji među političkim subjektima i dobrom radu OV-a u korist svih građana na prostoru općine Orašje, piše Večernji list BiH

Među najvažnijim odlukama koje su podržali vijećnici treba istaknuti program rada OV-a za 2022. godinu, odluku o reguliranju prometa na području općine Orašje i odluku o imenovanju kinodvorane u Orašju u Kulturni centar "Ivo Gregurević".
Programom rada OV-a Orašje za ovu godinu definirane su 42 točke rada Općinskog vijeća koje se odnose na normativno-pravne i tematsko-izvještajne akte. U prvom dijelu godine mijenjat će se općinski akti u procesu prelaska Općine Orašje u Grad Orašje, dok je drugi dio godine rezerviran za već ustaljene točke, izvješća o izvršenju proračuna, rebalans proračuna te proračun za 2023. godinu.

Reguliranje prometa      

Vijećnici su podržali prijedlog odluke o reguliranju prometa na području općine Orašje kojom se ograničava, odnosno zabranjuje promet vozilima težim od 10 tona određenim cestama i ulicama naseljenih mjesta na području općine, osim vozilima koja imaju posebna odobrenja i poljoprivrednim strojevima.

Predsjednik OV-a Orašje Stanko Vincetić naglasio je kako su ovoj odluci prethodila obraćanja mjesnih zajednica i građana Općini i Vijeću za sigurnost prometa na području općine, čak i u prošlom mandatu sa zahtjevom za ograničenje prometa teškim vozilima kroz određene ulice na području općine Orašje, koje nisu konstruirane za promet vozila velike nosivosti i zbog istog trpe oštećenja.

- Istaknuo bih opravdane inicijative iz MZ-a Matići i Kostrč gdje je gotovo kompletan kamionski promet išao lokalnom cestom, umjesto regionalnom i magistralnom, a sličan promet se odvijao i kroz MZ Bukova Greda gdje je cesta doživjela devastaciju. Izgubilo je smisao da se takve ceste svakih nekoliko godina krpaju i popravljaju, stoga smatram kako je to bila jako kvalitetna i potrebna odluka koja ne ograničava kamionski promet za one gospodarske subjekte koji posluju na tom prostoru - istaknuo je Vincetić.

Multimedijalni centar                  

Na sjednici Općinskog vijeća donesena je dugo očekivana odluka da će kinodvorana u Orašju ubuduće nositi naziv Kulturni centar "Ivo Gregurević", čime je dodijeljeno još jedno veliko, ovaj put posthumno, priznanje doajenu filmske umjetnosti.
Vanjska rekonstrukcija kinodvorane je završena, a u planu je i unutarnje uređenje dvorane i opremanje modernog multimedijalnog kulturnog centra, koje zahtjeva jako veliko ulaganje.
Veliki dio sredstava za rekonstrukciju osiguran je i zahvaljujući filmskom festivalu Dani hrvatskog filma "Ivo Gregurević". Ivo je bio glavni predsjednik Udruge Dani hrvatskog filma, te glavni organizator festivala, najznačajnijeg kulturnog projekta na prostoru općine Orašje koji traje više od 25 godina.
Iz tih razloga kinodvorana od sada će se zvati Kulturni centar "Ivo Gregurević", navodi se u obrazloženju odluke koju su vijećnici jednoglasno usvojili i uz to istaknuli kako je glumac Ivo Gregurević osoba koja je najviše doprinijela pozitivnoj promociji Orašja te će ova dvorana s ponosom nositi njegovo ime.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije