Autoceste FBiH

Kinezi će graditi dionicu Počitelj - Zvirovići, posao vrijedan 200 milijuna KM

koridor
07.06.2019.
u 10:11

Radi se o dionici autoputa dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Uprava „Autocesta Federacije BiH" odlučila je da će dvije kineske tvrtke graditi najvredniju dionicu autoputa na Koridoru Vc, Počitelj - Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna maraka (100 milijuna eura), doznaje Dnevni avaz.

Radi se o dionici autoputa dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Najpovoljniju ponudu za gradnju ove dionice poslale su kineske tvrtke „China State Construction Engeering Company" i ,,Synohydro Power China", što su „Autoceste FBiH" i prihvatile nakon svih evaluacijskih provjera.

Ovu dionicu autoputa financira Europska investicijska banka (EIB), koja je, kako piše Avaz, konačno dala zeleno svjetlo za dodjelu ugovora i početak gradnje.

No, za razliku od prethodnih natječaja, EIB je prvi put dao suglasnost za tvrtke koje su predložile „Autoceste FBiH".

Prema informacijama "Avaza","China State Construction" obvezao se da će dionicu ceste s obje strane mosta i čvor Počitelj završiti za 66,2 milijuna eura, a ,,Synohydro Power China" most za 32,8 milijuna eura.

Na gradnju ove dionice autoputa čeka se već pet godina, a ranije je EIB dva puta poništavao natječaj. Ovog puta, poslali su svog konzultanta, koji je nadzirao potpunu natječajnu dokumentaciju i vodio s  „Autocestama" cijeli posao.

Ranije su „Autoceste" poslove dodijeljivale konzorciju „Strabaga" i "Euroasfalta". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?