Možete ih puniti džemom, marmeladom ili čokoladom.

KIFLICE BEZ KVASCA: Treba vam samo 4 sastojaka, a jedna namirnica pomaže u dizanju tijesta

20.09.2023.
u 20:12

Svi vole domaće kiflice, ali za njih je potrebno odvojiti malo više vremena, često i nekoliko sati zbog čekanja da se dignu kvasac i tijesto. Za ovo tijesto ne trebate kvasac, već se koristi ocat koji pomaže da tijesto brže naraste. Također, umjesto na toplom, čuva se na hladnom i zato ih zovu ledene kiflice. Možete ih puniti pekmezom, džemom ili marmeladom, a ukusne su i s čokoladnim punjenjem.

Sastojci:

700 g brašna
500 g margarina
120 ml vode
1 žlica octa

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, ocat i vodu. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite u krug i izrežite na trokute.

Na širi dio možete staviti nadjev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?