EFSA

Kemal Kozarić novi dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

Kemal Kozaric
26.04.2016.
u 11:33

Kozarić bi funkciju trebao preuzeti 1. rujna ove godine

Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) u akademsku 2016/2017. godinu ulazi s novim dekanom Kemalom Kozarićem, bivšim guvernerom Centralne banke BiH.

Novi je dekan izabran na sjednici Vijeća Fakulteta, održanoj 25. travnja, kada je Kozarić izabran na mandatno razdoblje 2016/17 – 2019/20 akademsku godinu.

Glasovanje je održano u dva kruga, u kojima je većinskim brojem glasova podržana Kozarićeva kandidatura.

Da bi procedura bila uspješno okončana, potrebno je da odluku o imenovanju novog dekana donese Senat Sarajevskog sveučilišta na narednoj sjednici, nakon čega bi Kozarić funkciju trebao preuzeti 1. rujna ove godine.

- U narednom razdoblju, dekan i ostali članovi Uprave, nastavno i administrativno osoblje, osigurat će da EFSA postane prvi izbor za upisnike na prvi, drugi i treći ciklus studija iz oblasti poslovnih i ekonomskih znanosti. Kao dekan, nastojat ću osigurati višu kvalitetu nastave i izvannastavnih aktivnosti, održavanje postojećih i stjecanje novih akreditacija, osigurati veći broj prilika za međunarodnu mobilnost studenata, te jačanje veza s poslovnom zajednicom. Stalna komunikacija s potencijalnim, sadašnjim i nekadašnjim studentima bit će jedan od prioriteta – istaknuo je Kozarić u okviru svoje vizije rada Fakulteta u mandatnom razdoblju. 

Kozarić, trenutno u zvanju izvanrednog profesora, član je Katedre za financije EFSA. U proteklom razdoblju vršio je dužnost nekoliko istaknutih funkcija - bio je guverner Centralne banke BiH, ministar financija SŽ, direktor Agencije za osiguranje depozita BiH i druge.

Novo rukovodstvo Fakulteta, predvođeno dekanom Kemalom Kozarićem, nastaviti će put unapređenja, modernizacije i internacionalizacije ove institucije, s posebnim fokusom na povećanu mobilnost studenata, akademskog i administrativnog osoblja, poriopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću EFSA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije