OESS BIH

Kathleen Kavalec je nova šefica Misije OESS-a u BiH

State.gov
17.09.2019.
u 11:54

Bivša zamjenica pomoćnika tajnika Biroa za europska i euroazijska pitanja pri američkom State Departmenta,  veleposlanica Kathleen Kavalec imenovana je za novu šeficu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. rujna 2019. godine, prenosi N1. 

Veleposlanica Kavalec je obnašala više diplomatskih dužnosti. Između ostalog, bila je direktorica Odjela za ruska pitanja pri Birou za europska i euroazijska pitanja, te zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD pri UNESCO-u u Parizu.  

Ona je obnašala i funkciju zamjenice koordinatora za američku pomoć Europi, Euroaziji i Srednjoj Aziji, te dužnost direktorice Odjela za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju. 

Njene inozemne dužnosti obuhvaćaju službu na različitim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunija i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Department, kao i nagradu predsjedničkog ranga. 

Veleposlanica Kavalek diplomirala je političke znanosti na Univerzitetu "Berkeley" u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Univerzitetu "Georgetown".

Njeno poznavanje stranih jezika uključuje jezike Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španjolski, portugalski i rumunjski jezik. Udana je i ima troje djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije