znamenitost koje se najviše istražuju

Karta otkriva najpopularnije znamenitosti u svijetu, evo koja je iz BiH

AllClear
02.09.2023.
u 19:19

Širom svijeta, znamenitost koja se najviše istražuje na Wikipediji je Taj Mahal. Nastala u sedamnaestom stoljeću, palača se smatra najvećim djelom indo-islamske arhitekture koja je ikada izgrađena

Najpopularnija znamenitost u BiH prema karti koju je kreirala osiguravajuća kompanija AllClear je Stari most u Mostaru, a predstavili su i listu najboljih znamenitosti cijelog svijeta.

Osiguravajuća kompanija AllClear kreirala je kartu najpopularnijih znamenitosti zemalja svijeta, a svoje rezultate zasnovali su na broju pregleda stranica koje je svaki orijentir dobio na Wikipediji.

Također su sastavili listu sedam najboljih od najpopularnijih znamenitosti svijeta.

 

Foto: AllClear
AllClear

 

Širom svijeta, znamenitost koja se najviše istražuje na Wikipediji je Taj Mahal. Nastala u sedamnaestom stoljeću, palača se smatra najvećim djelom indo-islamske arhitekture koja je ikada izgrađena, a prikupila je više od 28 milijuna pregleda, prenosi Klix.ba.

Druga po popularnosti je najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s preko 23 milijuna pregleda stranica, prema AllClearu.

Na trećem mjestu je Mount Everest. Najviša planina na svijetu nalazi se na granici Kine i Nepala, a na nju se popne oko 800 ljudi godišnje. Kip slobode u SAD-u, s 19 milijuna pregleda, i Kineski zid sa 17 milijuna, čine ostatak prvih pet.

Kad se radi o Bosni i Hercegovini najpopularnija znamenitost je Stari most u Mostaru, a predstavnici susjednih zemalja na ovoj listi su: Hram Svetog Save za Srbiju, Ohrid za Sjevernu Makedoniju, Plitvička jezera za Hrvatsku te Bokokotorski zaliv za Crnu Goru.

Cijelu kartu možete pogledati OVDJE.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije