Nadbiskup metropolit vrhbosanski

Kardinal Vinko Puljić čestitao blagdan Hanuke

Vinko Puljić
11.12.2020.
u 20:06

Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić, 11. prosinca 2020. uputio je čestitku za hebrejski blagdan Hanuke predsjedniku Hebrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju.

„Zahvalan Gospodinu što mi je, kao i tolikim ljudima u našoj domovini Bosni i Hercegovini i u zemljama širom svijeta, podario vrijeme kušnje uzrokovano pandemijom koronavirusa i tako mi omogućio da još bolje razumijem bolesnike, želim u ime Katoličke crkve u BiH kao i u svoje osobno ime uputiti Vama osobno i svima članovima Židovske zajednice u našoj zemlji najiskrenije čestitke za osmodnevno slavlje praznika Hanuke“, napisao je kardinal Puljić u svojoj čestitci u kojoj dalje kaže:

„Dok se ovim blagdanom prisjećate 'čuda ulja' i svijećnjaka koji je osam dana osvjetljavao divni jeruzalemski Hram u znak zahvalnosti naroda Bogu za izbavljenje i slobodu, želim da, ne samo u Vašim domovima i na zajedničkim okupljanjima, nego i u srcu svakoga člana Vaše zajednice gori to svjetlo i živi Božja riječ te svi dadnu svoj doprinos u slavljenju Boga i izgradnji međusobnog zajedništva i zajedništva među svim ljudima u narodima u ovoj zemlji“, prenosi Nedjelja.ba. 

Kardinal Puljić poželio je i da se „to svjetlo ujedini sa svakim drugim svjetlom koje od Boga dolazi kako bi rastjeralo tamu grijeha i zla u ovoj zemlji i omogućilo svima da spoznaju Božju ljubav i dobrotu, a posebno mladim ljudima da ovdje vide svoju budućnost“.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?