Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kardinal Puljić otvorio stranicu Caritasa BiH, plod pripreme i obilježavanja 25. obljetnice postojanja

Nakon otvaranja nove mrežne stranice Caritasa BiH, predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić održao je prigodni govor djelatnicima povodom Nedjelje Caritasa
27. studenoga 2020. u 13:13 0 komentara 60 prikaza

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardina Puljić otvorio je novu mrežnu stranicu Caritasa Bosne i Hercegovine s postojećom adresom: www.caritas.ba. Nova mrežna stranica konkretni je plod pripreme i obilježavanja 25. obljetnice postojanja Caritasa BiH, čije je središnje obilježavanje u Sarajevu zbog pandemije COVID-19 dva puta otkazivano, prvo 5. svibnja zatim i drugo 10. studenog 2020. god., s nadom kako će doći bolje prilike bez prisutne pandemije COVID-19 i održati se s motom: „Ljubav nikad ne prestaje“. 

Mrežnu stranicu Caritasa BiH tehnički je pripremila tvrtka „Creative 24/7“ na čelu s Davorom Hercegom. Sve materijale o povijesti, djelovanju i aktualnoj situaciji Caritasa BiH pripremio je aktualni ravnatelj mons. Tomo Knežević, a sve druge sadržaje u suradnji s djelatnicima Caritasa BiH. 

U cjelokupnom radu pripremanja nove mrežne stranice temljena misao je bila kako ona treba biti izvor informacija o karitativnoj ustanovi Katoličke Crkve pod nazivom Caritas, zatim kao karitativne ustanove Biskupske konferecnije BiH kako bi na bh. prostorima i šire, u koordinirajućem odnosu i suradnji s nad/biskupijskim Caritasima, postala sredstvom osobne i zajedničke karitativne izgradnje unutar Katoličke Crkve i svih prijatelja Caritasa iz osobne vjere i ljubavi prema Bogu i na dobro bližnjega u nevolji. 

Nakon otvaranja nove mrežne stranice Caritasa BiH, predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić održao je prigodni govor djelatnicima povodom Nedjelje Caritasa u BiH 2020. i ovogodišnju adventsku pripremu na proslavu svetkovine Božića. 

U svome razmišljanju Vinko kardinal Puljić uprisutnio je sliku Caritasa u današnje vrijeme u našoj Domovini kroz brojne aktivnosti, posebno u doprinosu brizi oko migranata/izbjeglica.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.