Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kardinal Puljić: Mektić kumuje migrantskom neredu u BiH

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom, kazao je kardinal Puljić
22. listopada 2019. u 20:20 1 komentara 513 prikaza
Foto: IKA

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj održan je u Mostaru. 

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nakon sastanka podsjetio je da je u središtu susreta Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH kojim, od 2007. godine, Caritas iz Hrvatske daje ohrabrenje i potporu, izraz blizine i materijalnu pomoć Crkvi i ljudima u BiH, javlja IKA. 

„Sastajemo se godišnje kako bismo razmotrili što smo dosad učinili, koji su problemi i što još možemo uraditi. Mi u Bosni i Hercegovini izuzetno smo zahvalni predsjedniku Hrvatskog Caritasa biskupu Mrzljaku i svim Caritasima u Hrvatskoj koji nas podržavaju u našim nastojanjima i opstanka i povratka jer ima još ljudi koji se žele vratiti. Ta je potpora ohrabrenje našem djelovanju u Bosni i Hercegovini“, izjavio je kardinal Puljić.

Na novinarski upit o ulozi Caritasa po pitanju migrantske krize, posebno na bihaćnom području, kardinal Puljić je istaknuo kako je problem govoriti o migrantima u BiH jer nema oformljene vlasti koja će voditi sve strukture pa i tu strukturu. 

- Zato vlada kaos. Zato mali čovjek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom. Smatram da je vrlo delikatan taj proces sigurnosti. Delikatno je i da migranti koji su zaista potrebni pomoći bivaju manipulirani. To Bosna i Hercegovina ne može sama riješiti, ali ni Europa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tome problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višoj razini rješavati pitanje migrantske krize“, rekao je kardinal Puljić.

  • Zolj:

    Mektić je krivac za puno toga samo se pravi lud ali zakucat će sipa i na njegova vrata samo polako.