vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Puljić: Mektić kumuje migrantskom neredu u BiH

IKA
22.10.2019.
u 20:20

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom, kazao je kardinal Puljić

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj održan je u Mostaru. 

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nakon sastanka podsjetio je da je u središtu susreta Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH kojim, od 2007. godine, Caritas iz Hrvatske daje ohrabrenje i potporu, izraz blizine i materijalnu pomoć Crkvi i ljudima u BiH, javlja IKA. 

„Sastajemo se godišnje kako bismo razmotrili što smo dosad učinili, koji su problemi i što još možemo uraditi. Mi u Bosni i Hercegovini izuzetno smo zahvalni predsjedniku Hrvatskog Caritasa biskupu Mrzljaku i svim Caritasima u Hrvatskoj koji nas podržavaju u našim nastojanjima i opstanka i povratka jer ima još ljudi koji se žele vratiti. Ta je potpora ohrabrenje našem djelovanju u Bosni i Hercegovini“, izjavio je kardinal Puljić.

Na novinarski upit o ulozi Caritasa po pitanju migrantske krize, posebno na bihaćnom području, kardinal Puljić je istaknuo kako je problem govoriti o migrantima u BiH jer nema oformljene vlasti koja će voditi sve strukture pa i tu strukturu. 

- Zato vlada kaos. Zato mali čovjek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom. Smatram da je vrlo delikatan taj proces sigurnosti. Delikatno je i da migranti koji su zaista potrebni pomoći bivaju manipulirani. To Bosna i Hercegovina ne može sama riješiti, ali ni Europa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tome problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višoj razini rješavati pitanje migrantske krize“, rekao je kardinal Puljić.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
20:49 22.10.2019.

Mektić je krivac za puno toga samo se pravi lud ali zakucat će sipa i na njegova vrata samo polako.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije