POTPORA

Karamarko: Dobro je što je Milanović išao hitno u Mostar

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2014.
u 09:11

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović su, gostujući u nedjelju u središnjem dnevniku FTV-a, osudili dolazak hrvatskog premijera u Mostar

Nakon posjeta premijera Zorana Milanovića Mostaru, vrh BiH ga je kritizirao što je išao u Mostar, a ne i u Sarajevo, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kaže kako premijer Milanović nije pogriješio.

– Postoje neka diplomatska pravila, ali trebalo je hitno otići i premijer je dobro učinio, izjavio je Karamarko za Hrvatski radio.

Komšić proziva Milanovića

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović su, gostujući u nedjelju u središnjem dnevniku FTV-a, osudili dolazak hrvatskog premijera u Mostar, zamjerajući mu što nije stigao solidarizirati se sa Sarajevom. Samo dan kasnije Komšića i Izetbegovića morali su iz zgrade Predsjedništva evakuirati policijski specijalci pred novim naletom nasilnika. Komšić je pri tome u Dnevniku rekao i to da kada se iz susjednih zemalja “vodi računa” o BiH, tada u BiH eskaliraju sukobi, te je istaknuo kako on nije imao informaciju o posjetu hrvatskog premijera, sugerirajući da bi možda mogao biti neslužben i izvan službenog protokola. Istodobno, Izetbegović je pozdravio premijerove poruke. Upitana da komentira izjavu Željka Komšića, hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je da i Hrvatska u slučaju BiH “ima svoju riječ kao članica EU, koja podržava europsku perspektivu BiH i koja ima više od tisuću kilometara zajedničke granice”.

Po informacijama iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, dolazak Milanovića bio je najavljen preko MVP-a BiH. U Mostaru su ga osiguravali pripadnici osobnog osiguranja, ali i državne policijske agencije BiH, SIPA-e. No, nije bila usamljena reakcija predstavnika bošnjačkih stranaka i uglednika na potez Milanovića čiji su dolazak Hrvati iz BiH ocijenili državničkom i hrabrom odlukom i znakom ohrabrenja, ne samo za njih nego i za cijelu BiH. Primitivnu poruku hrvatskome premijeru uputila je redateljica Jasmila Žbanić, glasna pobornica prosvjeda i prosvjednika koja je otvoreno stala i iza njihovih djela nasilja te je čak pokušala zataškati spaljivanje Arhiva.

Političke konotacije

“Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! Milanoviću, marš kući!”, napisala je Žbanić.

A da prosvjedi i nasilje imaju i te kako političke velikobošnjačke konotacije, otkrili su organizatori prosvjeda, nevladine organizacije Udar i Protest. Oni traže stvaranje jedne bosanske nacije, ukidanje županija i entiteta, izgradnju bosanskohercegovačkog građanskog identiteta umjesto identiteta narodnosti, zakon u bh. državnom Ustavu koji će zabraniti postojeće i buduće nacionalističke i religiozne političke stranke i opredijeljene stranke…, te prijelazno preuzimanje vlasti od Željke Komšića, čovjeka koji je simbol obespravljivanja Hrvata u BiH jer su ga birali Bošnjaci.

Komentara 1

Avatar marijaija
marijaija
10:06 11.02.2014.

tako se vodi politika i brane interesi zemlje, svaka cast! Ono sto je dobro podrzati, ono sto nije, osuditi, a ne na svaku ko "vlah s koca". Sad mi i Karamarko postade simpatican

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije