Pustolovna utrka

Kanuom, trčanjem i biciklom od Božjaka do Počitelja

Dušan Musa
23.06.2020.
u 16:52

Uspješno teku pripreme za 15. pustolovnu utrku koju organizira Turistička organizacija Čapljinka iz Čapljine, kažu iz Organizacijskog odbora. Zanimanje je neočekivano, za samo nekoliko dana prijavilo se 14 posada od po dva člana. Organizatori su optimistični ne samo u pogledu organizacije nego i odjeka koji će utrka imati. Ipak, ovogodišnja utrka bit će specifična. Uz natjecateljski i promotivni karakter, utrka je imala i obilježje otvaranja početka pune, ljetne turističke sezone. Međutim, ove godine turisti su rijetkost, što se, kako prilike trenutačno upućuju, neće značajnije promijeniti u dogledno vrijeme.

- S obzirom na to da mi, kao i svi drugi, ovih dana pratimo odluke i sugestije nadležnih tijela glede pandemije koronavirusa, dvojili smo o održavanju manifestacije. Međutim, kako se održava na otvorenom, pridržavajući se svih mjera, nastavili smo s realizacijom i finalnim pripremama - kaže Elena Sesar, voditeljica programskih sadržaja TO Čapljinka.

- Svake godine trudimo se natjecateljima, gledateljima, gostima i svima drugima prikazati kulturne i prirodne ljepote Čapljine. Uključujemo što je više moguće prirodne destinacije, naše četiri rijeke, uz obvezan prolazak kroz grad. Ovogodišnja utrka počet će na kupalištu Božjak, na rijeci Trebižat, a cilj će biti u Počitelju - kazala je.

Triatlon staza ovogodišnje utrke nešto je kraća - 18,1 km. Prva dionica je vožnja kanuima niz Trebižat od kupališta Božjak do kupališta Jaz u dužini od oko 10,2 km, slijedi trkačka dionica 1,1 km od kupališta Jaz do rimske vile rustice Mogorjelo pa biciklistička tura od oko 6,8 km, od vile rustice do Počitelja. Utrka će se održati u subotu, 27. lipnja u 17 sati. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?