Dogovoreno

Kamioni s otpadom kreću s istovarom

20.06.2019.
u 11:19

Novi sastanak mostarskog gradonačelnika i mještana sjevernog dijela Mostara urodio je plodom. Kako prenosi Bljesak.info, predstavnici grada su se dogovorili s prosvjednicima, te kamioni s otpadom krenuli su s istovarom na J.P. Deponija d.o.o u 11 sati.
Inače, Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj sjednici u srijedu navečer pozvao je stanovnike sjevernog dijela Mostara da hitno deblokiraju regionalnu deponiju te bi u slučaju da se to ne dogodi bilo proglašeno stanje tehničke nepogode. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić iskazao je zadovoljstvo što s epostigao dogovor.
"Moram iskazati zadovoljstvo da smo dogovorili određene stvari s mještanima kojih je jutros bio veliki broj na sastanku. Mi smo kroz taj dogovor napravili jedan akt čija je suština da se deponija odmah pusti, a da ćemo zajednički raditi na iznalaženju nove lokacije uz pomoć svih razina vlasti koje su po svojoj nadležnosti odgovorne da se to pitanje razriješi", kazao je Bešlić.
Objasnio je da će se formirati jedan tim koji će imati predstavnike lokalnog stanovništva i bit će sačinjen od ljudi stručnjaka koji se bave ovom problematikom s razine grada, županije i federacije. "Naš zahtjev je da se uputi pismo višim razinama vlasti i da se donese tko će biti u tom timu. Najlogičnije je da gradonačelnik svojom odlukom, na temelju odluka županijskie i federalne vlasti, sačini tim koji će početi odmah s radom. Taj tim ima obvezu da sagleda sve mogućnosti gdje kako i na koji način da se počne odlagati otpad na novoj lokaciji u gradu Mostaru", rekao je Bešlić.
Mostarski gradonačelnik je dodao da je uradio sve što je i obećao ranije, bez obzira na to što nije potpisan dokument.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?