KORISNO

Kamenac, ostatak sapuna i vode: Očistite tuševe i kade ovim jednostavnim načinima

07.04.2020.
u 10:25

Održavanje čistoće kućanstva jako je važno za zdravlje. Kade i tuševe većina ljudi koristi gotovo svaki dan i treba ih pravilno i redovito čistiti. Kako biste vaše kade i tuševe savršeno oprali, donosimo vam savjete i trikove stručnjaka, prenosi Best Life.

U pravilu, svaki tuš i kadu možete oprati na isti način, bilo da je riječ o staklu ili o pločicama, ali svaka površina ima najbolji način za pranje. Za jednostavno pranje bilo kakve površine samo nanesite sredstvo za čišćenje te pustite da stoji nekoliko minuta kako bi rastopilo sav kamenac i prljavštinu.

Zatim dobro očetkajte sve površine te dobro isperite svo sredstvo za čišćenje i pustite da se osuši. Ako imate staklene tuševe, najveći neprijatelj vam je ostatak sapuna i kapljica vode po staklu. Iako se oni ne mogu izbjeći, mogu se vrlo jednostavno očistiti. Prvo rješenje vam je mješavina octa i deterdženta za pranje suđa. Nju nanesite na sve površine te pustite da djeluje deset do petnaest minuta, a onda tuš operite kao i inače. Drugo rješenje vam je soda bikarbona. Napravite smjesu vode i sode bikarbone, dok ne nastane pasta, te njome dobro očetkajte sve površine, a zatim tuš operite kao i inače. Ako imate pločice, najveći neprijatelj bit će vam prljavština između njih.

To je idealno mjesto za razvoj bakterija te se treba redovito čistiti. Kako biste se očistili tu prljavštinu, napravite smjesu od sredstva za čišćenje u spreju i sode bikarbone ili bilo kojeg sredstva za čišćenje u prahu. Smjesu nanesite na sve površine te pustite da stoji dvadeset do trideset minuta. Dobro očetkajte te zatim isperite vodom i pustite da se osuši.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?