SKROZ LUDO!

Kakve fotke! Vjenčali se i fotografirali s aktivnim vulkanom u pozadini

15.01.2020.
u 19:15

Jedan filipinski par u nedjelju nije dopustio da mu odavno planirano vjenčanje pokvari erupcija vulkana Taal koji je dim i pepeo počeo izbacivati dva sata prije početka ceremonije u pokrajini Cavite.

Unatoč opasnostima koje su vrebale podno jednog od najaktivnijih vulkana na Filipinima, Chino Vaflor i Kat Bautista Polomar odlučili su održati planiranu svečanost. 

Službeni fotograf vjenčanja, Randolf Evan, kazao je da nije bilo nikakvih naznaka niti prethodne najave o tomu da bi se vulkan mogao aktivirati. 

"Tijekom priprema za vjenčanje zamijetili smo bijeli dim, tek onda shvativši da se događa nešto neuobičajeno", kazao je Evan.

 

 

U poslijepodnevnim satima filipinske su vlasti podigle razinu uzbune na drugi najviši stupanj, upozorivši da bi do erupcije moglo doći za samo nekoliko sati.

No unatoč upozorenjima, Chino i Kat odlučili su da im "ništa neće ovi dan pokvarit" te su nastavili s proslavom na imanju Savannah, samo nekoliko kilometara udaljenom od vulkana. 

Kazali su da su se i domaćini i uzvanici osjećali sigurno jer je mjesto bilo nešto izdvojenije. 

"Zanimljivo je u kolikoj su mjeri svi uzvanici bili mirni i opušteni. Radilo se o intimnom vjenčanju kojemu su prisustvovali roditelji bračnog para i njihovi bliski prijatelji. Svi smo u jednom trenutku zamijetili da nam po odjeći pada pepeo, no nije bilo alarmantno dok nije pala noć i dok zrak nije postao zagađeniji", ispripovijedao je Evan. 

Gosti su odlučili podijeliti fotografije s vjenčanja s jedinstvenom pozadinom. Na nekima se vidi munja koja se izdigla na nebu i nestala u oblaku dima.

Službeni UN-ov Ured za koordinaciju i humanitarne poslove (OCHA) objavio je da unutar opasne zone, oko 14 km od Taala živi više od 450.000 ljudi

Vulkan na Filipinima lavu je počeo izbacivati u ponedjeljak, zbog čega je evakuirano oko 45.000 stanovnika ugroženih područja.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?