SVE NA JEDNOME MJESTU

Kako odabrati savršen božićni poklon? Donosimo nekoliko ideja, ali i savjete kako odabrati parfem koji će oduševiti

pokloni, darovi
Shutterstock
14.12.2023.
u 17:50

Vrijeme blagdana, znači i vrijeme kupovine božićnih poklona. Svatko od nas barem se jednom susreo s pitanjem – što ću pokloniti dragoj osobi? Naravno, s blagdanima dolazi puno radosti, priprema i slatkih briga jer uvijek svojim najmilijima želimo pokloniti nešto posebno, lijepo i korisno kako bismo im na božićno jutro izmamili osmijeh na lice.

No kada je riječ o kupovini darova, za sve „beauty entuzijaste“ to ponekad nije najjednostavniji zadatak budući da takvi entuzijasti uvijek imaju zalihe svojih omiljenih proizvoda.

Bilo da je riječ o sitnici, poput maske za lice, cijelom setu proizvoda, parfemu ili omiljenom dodatku, poput uređaja za uređivanje kose ili poklon-setu, donosimo nekoliko ideja kako odabrati pravi poklon bez obzira na to kupujete je li za roditelje, prijateljicu, kolegu s posla, baku, djeda ili nećake.

Najbolji adventski kalendari

Beauty adventski kalendari nedvojbeno su najbolji dar koji možete pokloniti, a unatrag nekoliko godina postali su i vrlo popularni te samim time i kreativniji. Ovi interaktivni kalendari, koji u skrivenim kućicama imaju i do 25 kozmetičkih proizvoda u malim i punim veličinama, odlični su za sve neodlučne, ali i za one koji žele isprobati neki novi brend ili proizvod.

„Skincare“ setovi

Kako odabrati pravi set za njegu kože? Iako je riječ o dosta zahtjevnoj kategoriji kada je riječ o odabiru poklona, važno znati nekoliko osnovnih informacija poput ima li osoba suhu ili mješovitu kožu, koji joj je omiljeni brend, a ako uskoro odlazi na godišnji odmor, sjajan su odabir i setovi s mini verzijama proizvoda koji će stati u svaku torbu!

Proizvodi za njegu i stiliziranje kose

Uređaji koji obavljaju više poslova odjednom, dodaci za kosu koji će podići svaku frizuru, trendy trake za kosu ili pak set za njegu nakon kojeg će vaša frizura izgledati kao da ste bili u frizerskom salonu? Proizvodi su ovo koji zasigurno neće samo stajati na polici već će biti i sjajno iskorišteni u svakodnevnoj rutini.

Za sve ljubitelje kozmetike

Istina, ako ste pravi fanatik za kozmetiku, cijelu godinu ćete pomno pratiti nove proizvode na tržištu, poput sjenila za oči, pudera, ruževa za usne i ostalih proizvoda, no blagdanska sezona donosi limitirane kolekcije proizvoda, kao i sjajne poklon-pakete koji su idealan poklon ispod bora za vaše najmilije, ali i idealan poklon samom sebi.

Sve za savršen „spa kod kuće“

Kako biste se opustili i odvojili vrijeme za sebe, ne trebate rezervirati tretman u spa centru, već to možete obaviti u udobnosti vlastitog doma, a potrebno vam je samo nekoliko proizvoda i malo mira. Upalite mirisnu svijeću, odaberite omiljeni piling i proizvode za njegu lica i tijela i poklonite (sebi) najbolje spa iskustvo.

Omiljeni parfemi

Kada je riječ o parfemima, svatko od nas ima svoje klasike kojima se rado vraća, a iako su mnogi mišljenja kako je teško pogoditi pravi parfem za poklon, važno je samo da znate koje su omiljene note ili brend. Kako bi vaša potraga bila lakša, donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri kupnji, a pravo je vrijeme i za popuste.

1. Saznajte koje parfeme je osoba nosila prije. Idealno bi bilo ako možete „uloviti“ fotografiju parfema kako biste znali o kojem je parfemu točno riječ, ali i kako biste lakše pronašli sličan.

2. Nakon što otkrijete koji je to njihov omiljeni parfem, Google je vaš najbolji savjetnik. Otkrijte koje su glavne note, je li riječ o slatkom ili cvijetom parfemu i vaša će potraga biti mnogo jednostavnija.

3. Koliko je intenzivan parfem osobe koja ga nosi? Ako osobu možete „namirisati“ na kilometar, često je riječ o jačim parfemima koji su „Eau de Parfum“ ili koncentrati, a ako je riječ o nešto umjerenijem mirisu, riječ je o „Eau de Toilette“.

4. Kako biste opisali osobu za koju kupujete parfem? Je li vesela i razigrana, uvijek nasmijana i dobre volje? Ili je pak tajanstvena? Upamtite, parfem je često odraz nečije osobnosti i estetike pa ga možete protumačiti i kao još jedan dodatak garderobi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?