Znate li?

Kako ispravno spremiti kruh, limun, brašno i druge namirnice da vam duže traju

10.11.2021.
u 08:37

Postoji nekoliko jednostavnih trikova za ispravno spremanje namirnica te će vam onde duže trajati, a uz to će i dulje vrijeme biti svježe.

Krastavci

Da bi krastavci duže potrajali, svaki pojedinačno omotajte papirnatim ručnikom. Potom tako omotane krastavce ubacite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak zraka. Ako krastavce čuvate na ovaj nalin, potrajat će vam znatno duže.

Brašno

Kada otvorite vrećicu brašna i stavite je na policu, nakon nekog vremena mogu se pojaviti sitni insekti u brašnu. Da biste to spriječili bit će vam potrebne žvakače gume s okusom mente. Iz paketića žvalačih guma izvadite komad aluminijske folije i ubacite je u otvorenu vrećicu brašna.

Jagode

Jagode mogu vrlo brzo poprimiti crnu boju i brzo istrunuti. Da biste to spriječili, napravite otopinu koja se sastoji od dvije žličice octa i tri čaše vode. Potom isperite jagode u toj otopini pa će vam ovo ukusno voće znatno duže biti svježe.

Kruh

Ako želite da vam kruh dulje traje i da bude svjež te ako želite spriječiti pojavu plijesni, u vrećicu u kojoj držite kruh ubacite stabljiku celera. Tako će kruh zadržati svježinu i ostat će mekan.

Limun

Kada vam ostane neiskorištena polovica limuna, ona će vrlo brzo osušiti pa neće biti onako sočna. Da biste to spriječili, Bright Side savjetuje da na polovicu limuna nanesete malo soli i potom limnun ubacite u frižider.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?