Upozoravaju iz vodovoda

Kako biste izbjegli redukcije, vodu trošite racionalno

01.07.2021.
u 21:26

Velike vrućine i dugotrajna suša posljednjih godina u dijelovima Bosne i Hercegovine stvaraju probleme u opskrbi vodom za piće. Sve češće čujemo kako se za neke dijelove BiH zbog nepovoljnih hidroloških prilika, kao i smanjene izdašnosti izvora vode za piće uvode čak i redukcije, piše Večernji list BiH.

Upućena obavijest

Iz Javnog komunalnog poduzeća Vitkom d.o.o. Vitez uputili su obavijest o mogućim večernjim redukcijama vode na području te općine.

- Zbog smanjene izdašnosti izvorišta Ilidža i Kremenik, kao i neracionalne potrošnje vode, u idućim danima postoji mogućnost redukcije u noćnim satima na području cijele općine Vitez. Molimo sugrađane da racionalno i odgovorno koriste vodu kako bismo lakše prevladali trenutačnu situaciju. Hvala na razumijevanju - poručili su ranije iz JKP Vitkom d.o.o. Vitez. Slično upozorenje uputili su i iz JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg. Ograničenje opskrbe vodom počelo je danom donošenja odluke, 28. lipnja, u dvije zone - Gradac i Oklaji.

- Ako se ne stabilizira stanje, obustavom će biti naizmjenično obuhvaćena i naselja. Ovo ograničenja potrajat će do daljnjega, odnosno do stabiliziranja potrošnje. Molimo korisnike za razumijevanje - priopćeno je iz JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg.

Sušna razdoblja

Budući da su već neko vrijeme u BiH izrazito visoke temperature te vlada suša, provjerili smo kakvo je stanje u drugim općinama i gradovima.

- Do sada o redukciji nismo razmišljali ni pričali o toj temi, tako da za sada vjerujem kako redukcije neće ni biti. Sada imamo dovoljno vode i nije nam se dogodilo ni jedne godine da smo morali uvoditi redukciju. Radili smo i novi bazen, tako da vjerujemo kako neće biti problema s vodoopskrbom - kazali su nam iz JKP Čapljina. Ni Ljubuški za sada neće uvoditi redukciju, potvrdio nam je u razgovoru Nikica Vučić, direktor JP Parkovi. Građani Mostara također za sada ne moraju biti u strahu od redukcije, kazali su za Večernji list iz JP Vodovod u Mostaru. No, iako za sada situacija nije alarmantna kada je u pitanju vodoopskrba, u nekim dijelovima BiH potrošače se ipak poziva na racionalno trošenje vode. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?