Katolički kalendar 2021.

Kada je nastao običaj izrade adventskog vijenca i što zapravo simbolizira

21.11.2020.
u 21:04

Katolički kalendar mnogima predstavlja više od brojenja dana i tjedana, on katolike podsjeća na dane Božje liturgije, blagdana i zaštitnika. Kako kaže Knjiga postanka:

“Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme”. Svaki dan ima dublje značenje, a svaki svetac i blagdan pozivaju na promišljanje o pobožnosti i istini. Mjeseci su obilježeni pobožnostima, a jedna od važnijih koja slijedi u prosincu, koji je pred nama, jest došašće i Kristov dolazak. Prvo svjedočanstvo o tom posebnom razdoblju donio je biskup Perpetuus iz Toursa u četvrtom stoljeću

Od 11. studenoga tražio je tjedni post i nemrs. Već u devetom stoljeću obilježena je prva nedjelja došašća. Dio tradicije došašća postao je i adventski vijenac, i to tijekom 19. stoljeća među njemačkim evangeličkim obiteljima. Običaj je brzo preuzet među katolicima zapadnog svijeta, a predstavljao je simbol vječnosti i vjernosti. Kako biste pratili sve pobožnosti, svetkovine, blagdane i spomendane blaženika i svetaca, Večernji list i ove godine daruje katolički kalendar za nadolazeću godinu. Katolički kalendar 2021. na dar potražite uz Večernji list u ponedjeljak 23. studenog i spremno kročite u novu godinu.

Pronađite mir, ljubav, utjehu i radost svaki dan! Vaš Večernji list

 

Ključne riječi
dar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?