pokušajte

Jutarnja rutina na kojoj ćete biti zahvalni na kraju radnog dana

22.02.2019.
u 07:12

Naša jutra su dragocjena, budući da, prije nego izađemo van da se suočimo s podugom to-do listom, imamo vremena uživati u sitnim ritualima koji će nas inspirirati i dodatno motivirati. Upravo kako biste na kraju dana, kada odjenete pidžamu i krenete s odmorom u vašem cozy kutku, osjećali zadovoljno zbog svih stvari koje ste napravili, u vašu jutarnju rutinu dodajte i ove sitne navike. Jer, dobra priprema je ključ sjajno obavljenog posla, piše MODAMO.info.

UZ JUTARNJU KAVU ILI ČAJ OBAVEZNO KREIRAJTE TO-DO LISTU ZA DAN

Upravo vas ispisivanje obveza motivira da se uistinu suočite sa svim obvezama koje vas čekaju i da provjerite koliko vam je vremena potrebno za svaku od njih. Osim toga, pregledavanje obveza kroz dan pomoći će vam da organizirate vrijeme na najbolji mogući način i uživate u produktima vašeg rada.

ISPLANIRAJTE ZDRAVI MENI ZA TAJ DAN 

Pad motivacije često je uzrokovan i našim osjećajem gladi, a nezdrave grickalice i brza hrana samo će dodatno utjecati na gubitak fokusa i dugoročno loše utjecati na vaše zdravlje. Pokušajte jutro početi s uravnoteženim doručkom, a pauzu na poslu koristite za uživanje u zdravom jelu koje ste s ljubavlju pripremili doma. Ponesite sa sobom voće ili Smoothie i kroz dan se osjećajte energično.

RAZVIJAJTE VAŠU STRAST

Bez obzira je li riječ o grafičkom dizajnu, pisanju, učenju novog jezika ili nečem trećem, kako biste se lakše nosili s brojnim zadacima kroz dan, od sastanaka do razmišljanja što pripremiti za večeru, svako jutro pola sata posvetite vašem hobiju. Upravo će vas on inspirirati da poletni dočekate dan prepun obveza.

SVAKO JUTRO VODITE DNEVNIK ZAHVALNOSTI

Prema brojnim istraživanjima objavljenima i u sklopu magazina Harvard Health, upravo je zahvalnost ključ buđenja osjećaja sreće već od ranog jutra. Zato se svako jutro podsjetite svih sjajnih ljudi koji vas okružuju i motiviraju da budete još bolji. Savjet plus – dragu fotografiju postavite na kompjuter ili kod vrata na izlazu u stan, kao vječni podsjetnik da je život lijep.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije