Tuzla

Jurišić: Doživio sam ono u što sam cijeli život vjerovao, istina je najbolji alat u obrani nevinih

Ilija Jurisic
06.03.2016.
u 15:54

Ilija Jurišić je, braneći svoj obraz i čast, obranio čast i obraz Bosne i Hercegovine i Tuzle, branio je i istinu, rečeno je danas na pres-konfereciji koju je organizirao Grad Tuzla nakon što je Apelacijski sud u Beogradu pravosnažno oslobodio Iliju Jurišića optužbe za ratni zločin. 

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, Ilija Jurišić, predsjednik i članovi Komisije Gradskog vijeća za istinu o Tuzli 92-95. i predsjednik Fondacije Istina, pravda, pomirenje Sinan Alić.

- Zahvaljujem Apelacijskom sudu Republike Srbije, što je ispravio greške nižestupanjskih sudova i na taj način očitu nepravdu pretvorio u dugo čekanu pravdu za Iliju Jurišića. Ovim je učinjen veliki korak u normalizaciji odnosa dviju država, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

- Želim izraziti sućut obiteljima poginulih, jer svaka majka jednako žali, svako dijete, koje je moralo odrastati bez oca, jednako pati, svako svoga brata jednako voli, i jedina pomoć obiteljima jeste istina, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Ilija Jurišić je iskoristio priliku da zahvali svima koji su ga podržavali tijekom svih godina, u nastojanju da se dokaže istina.

- Nije mogla doći radosnija vijest od one koja je 4. ožujka stigla iz Beograda. Rečenica koju je izgovorio moj odvjetnik Đorđe Dozet, proizvela je vrhunac moje radosti i oduševljenja. Napokon, iako nikada nisam sumnjao u sebe, doživio sam ono u što sam cijeli svoj život vjerovao, da je istina najbolji alat u obrani nevinih. To je bio dug, trnovit i za mene dosta težak put, ali kada se dođe do cilja, onda sve ostaje iza leđa, kazao je Jurišić.

Zahvalio se i timu koji je radio na njegovoj obrani, kao i Apelacijskom vijeću, cijelom timu ljudi i sudaca u tom vijeću, „koji je krajnje profesionalno, nepristrano i stručno, nepolitizarno, ispravio greške, dva vijeća nižeg stupnja sudstva“, priopćeno je iz Pres službe Grada Tuzla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?