Sjednica OV

Još na snazi odluka o poskupljenju vode

05.12.2015.
u 07:00

Iz Udruga Agape: "Nismo zadovoljni objašnjenjima i nije nam ni sada jasno zašto je moralo doći do poskupljenja?"

Peticiju s potpisima 1678 građana općine Ljubuški da OV Ljubuški ukine svoju odluku o povećanju cijene vode općinski vijećnici su odbili na svojoj jučerašnjoj, 30. sjednici, piše Večernji list BiH. Glasovanju su prethodile dugačka rasprava i polemike u kojima su sudjelovali Marija Herceg, predsjednica udruge "Agape", Tihomir Kvesić, predsjednik OV-a Ljubuški, Vedran Markotić, v.d. ravnatelja JP Parkovi Ljubuški, i više vijećnika, a nazočno je bilo i desetero članova udruge "Agape".

- Nismo zadovoljni objašnjenjima i nije nam ni sada jasno zašto je moralo doći do poskupljenja? I dalje stojimo pri našem pitanju - zašto cijena vode mora biti povećana i zar stvarno postoje nekakvi opravdani razlozi za to? - rekla je, uz ostalo, Marija Herceg, posebice naglašavajući položaj socijalno ugroženih ljudi. Vedran Markotić je detaljno govorio o odluci i uspoređivao cijene vode u Ljubuškom s onima u Sarajevu, Mostaru, Čitluku, Širokom Brijegu, Čapljini, Tomislavgradu, te spočitnuo udruzi "Agape" kako nije istinita njihova tvrdnja da Ljubuški plaća najskuplju vodu u državi.

- Najveći broj naših korisnika troši do 15 m3 vode mjesečno. To su kućanstva koja su objektivno i najugroženija tako da njima nismo povećavali cijenu. Ostala je ista koja je određena 2002. - rekao je Markotić. Vijeće je usvojilo plan kapitalnih ulaganja općine Ljubuški za razdoblje 2016. - 2020. godina, odluku o prestanku važenja općinskih regulacijskih planova, odluku o određivanju građevnog zemljišta u državnom vlasništvu. Vodila se i polemika o povećanju cijena usluga u gradskom dječjem vrtiću, no i ta odluka je usvojena. Razriješeno je povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja za 2014. godinu i imenovano novo za 2015. godinu, usvojena je 41 odluka o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe i na kraju je usvojen zaključak o stavljanju nacrta odluke o proračunu općine Ljubuški za 2016. godinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije