srce sarajeva

John Cleese stiže u Sarajevo kao počasni gost filmskog festivala

Pixsell
12.07.2017.
u 16:15

Britanski komičar i glumac gost je Sarajevo Film Festivala na kojem će mu biti uručena nagrada Srce Sarajeva za poseban doprinos filmskoj umjetnosti.

Legendarni britanski komičar John Cleese bit će gost ovogodišnjeg 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) i tom prigodom za izniman doprinos filmskoj umjetnosti primiti priznanje Počasno srce Sarajeva, potvrdila je u srijedu direkcija te najveće regionalne filmske smotre koja će se održati od 11. do 18. kolovoza. 

Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama "Leteći cirkus Montya Pythona" i "Fawltty towers", podsjeća direkcija SFFF-a. Jednako su ga proslavili filmovi "Monty Python i Sveti gral", "Brianov život po Monty Pythonu" te "Riba zvana Wanda", kojega će projekcija u glumčevoj nazočnost biti upriličena u Sarajevu. 

Pored rada na komedijama Cleese je sa Sir Antonyem Jayem osnovao tvrtku za poslovnu obuku Video Arts koja je u razdoblju od dvadeset godina postala najveća tvrtka takve vrste izvan Sjedinjenih Država.

Britanski glumac je autor i dviju knjiga u suradnji s psihijatrom Robinom Skynnerom, “Kako preživjeti svoju obitelj” i “Kako preživjeti život”, koje su postale bestseleri. Cleese trenutno obavlja dužnost rektora na Sveučilištu Cornell.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?