kakvi smo zaista

Jeste li heroj? Biste li pomogli u nevolji? Saznajte uz ovaj test

test
tumblr
17.10.2016.
u 07:14

Pokušajte pročitati boju, a ne riječ naglas. Što to brže učinite i sa što manje grešaka vjerojatnosti su veće da ćete u hitnim situacijama pomoći drugima u nevolji

Ako ste se ikad pitali dok ste gledali filmove katastrofe biste li i vi tako nesebično pomogli drugome u nevolji, vrijeme je da saznate. Ovaj jednostavni test, nazvan "stroop test" može vam otkriti koliko biste doista u takvim situacijama bili spremni zanemariti sebe i priskočiti drugome u pomoć, donosi 24sata.hr.

Riječ je o testu na kojemu su napisane riječi različitih boja u drugačijim bojama. Potrebno je naglas izgovoriti boju, a ne riječ. Što točnije i brže to izgovorite, to su vaše kontrole inhibicija veće. To znači da bolje kontrolirate različite zapreke u svom tijelu, a što to bolje uspijevate to su i veće šanse da biste se u situaciji katastrofe ponijeli kao heroj.

Ovo je taj test. Pokušajte ga riješiti:

Foto: tumblr

- Očekivali bismo da su ljudi s boljom kontrolom inhibicija oni koji mogu kontrolirati potrebu da pobjegnu iz opasne situacije. Oni će moći bolje kontrolirati taj nagon i ostati pomoći drugima - objasnila je doktorica Sarita Robinson sa Sveučilišta u Lancashireu za Sun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?