Dogovorena suradnja

Jeftinije gorivo za poljoprivrednike i obrtnike na Gazprom benzinskim crpkama

Gazprom
24.02.2017.
u 15:18

Predstavnici Obrtničke komore Federacije BiH, Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i kompanije G Petrol d.o.o. Sarajevo koja upravlja mrežom Gazprom benzinskih crpki u Bosni i Hercegovini potpisali su danas protokol o suradnji kojim se vlasnicima kartice „Zajedno na putu“ i Agro kartice omogućavaju pogodnosti pri nabavci goriva, ulja i maziva na Gazprom benzinskim crpkama u BiH.

Prema protokolu, za članove Udruženja poljoprivrednika i Obrtničke komore koji posjeduju Agro karticu, odnosno karticu „Zajedno na putu“, osigurani su popusti od 5 do 10 pfeninga po litri goriva, dok ulja i maziva mogu da nabave s popustom od 15 posto. 

Korisnici Agro kartice mogu postatisvi poljoprivrednici koji posjeduju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Pored te potvrde, oni na GAZPROM benzinskim crpkama u Federaciji BiH trebaju podnijeti kopiju osobne iskaznice i kopiju prometne dozvole za radnu mašinu, kao i da popune pristupnicu za dobijanje besplatne Agro kartice.  

Kako bi, također bez naknade, postali vlasnici kartice „Zajedno na putu“ obrtnici uz pristupnicu treba da na Gazprom benzinskim crpkama dostave potvrdu o članstvu u Obrtničkoj komori Federacije BiH. Formular za Agro karticu i obrtničku  karticu Zajedno na putu može se preuzeti i na web stranci www.gazprom-petrol.ba.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo je rekao da je ovo velika podrška i pomoć poljoprivrednicima pred proljetnu sjetvu. 

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Mensur Bektić ocijenio je da je dogovor koji je postignut sa Gazprom benzinskim crpkama najznačajniji korak koji je u posljednjih nekoliko godina napravljen u korist obrtnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije