od jeseni

Jeftinija registracija vozila u Republici Srpskoj

vozila
07.07.2019.
u 19:54

Registracija vozila u Republici Srpskoj na jesen će ponovno pojeftiniti za 10 posto, potvrđuju u Agenciji za osiguranje RS-a. Ipak, konačnu odluku ova agencija, kao regulator, trebala bi donijeti za otprilike dva mjeseca, kaže ravnatelj Agencije Slaven Dujaković.

– Najavio sam i Udruzi društava za osiguranje RS-a smanjenje tarife za oko 10 posto ako bude dovoljnost premije. Svi parametri zasad pokazuju da bi to moglo biti, i to na kraju trećeg tromjesečja ove godine – kaže Dujaković, ističući da je sve to dio pripreme osiguravajućih kuća u Srpskoj za liberalizaciju tržišta.

Prošle jeseni Upravni odbor Agencije prvi put donio je odluku po kojoj je cijena premije osiguranja za motorna vozila, koja se plaća prilikom registracije, snižena za 10 posto. To je bilo prvo pojeftinjenje te tarife u 20 godina. Ako se donese nova odluka o pojeftinjenju, to će značiti da će vozači registraciju automobila plaćati oko 35 maraka manje nego sada, dok će za kamione i autobuse to biti u prosjeku jeftinije za oko 120 KM. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije