Na nju niste ni pomislili

Jedna će vas namirnica riješiti akni i učiniti kožu predivnom, a na nju niste niti pomislili

11.11.2020.
u 11:59

Nije uvijek dovoljno posjetiti najbližu ljekarnu kako bi se riješio problem s aknama, Ordinacija.hr.

Ako ste prešli cijeli grad i dalje ne možete pronaći proizvod koji vam pomaže, možda nije potrebno uopće napuštati kuću. Možda se savršeno rješenje krije upravo u vašoj kuhinji.
Jeste li znali da se češnjak koristi stotinama godina kao pomoć kod rješavanja problema s kožom?

Ova dobro poznata biljka je sposobna uništiti viruse i bakterije te gljivice koje se mogu poigrati sa zdravljem ali i ljepotom kože. Osim što će zbog njega svako jelo biti ukusnije, češnjak može učiniti da vaša koža izgleda fenomenalno.

Kako su akne uobičajen kožni problem, kod djece ali i odraslih, postoji više vrsta preparata za njihovo tretiranje. Tužna je istina da većina njih ne djeluje kako bismo htjeli. Osim što nemaju efekta i nisu tako jeftini, neki će od njih uzrokovati i veću štetu. Zato je ponekad najbolje isprobati prirodna rješenja.

Nekoliko je razloga zašto je dobro koristiti češnjak za zdravu kožu

Ima antiseptička svojstva

Može prevenirati infekcije začepljenih pora kao i tretirati već postojeće probleme i akne.

Sadrži i protuupalna svojstva

Ako se nanese na kožu može spriječiti upalu akni, ako se jede može biti lijek protiv njih koji djeluje iznutra prema površini.

 

Prepun je antioksidanata

Svi znamo da se radi o jakim borcima protiv slobodnih radikala, štete koju nanose koži.

Potiče dobru cirkulaciju

Kako god da ga koristite, biljka omogućava da do kože dođu važni nutrijenti i kisik koji je potreban za liječenje i oporavak kože.

Dobar je izvor cinka

Stručnjaci se slažu kako je cink dobar za regulaciju proizvodnje sebuma, a kako ga češnjak sadrži možete njime kontrolirati koliko će vam se mastiti koža.

Pomaže kontroli inzulina

Osim dijabetesa, proizvodnja inzulina u organizmu može djelovati i na nastanak akni.

Jača imunološki sustav

Kako sadrži i sumpor, organizmu češnjak pruža dodatnu snagu kako bi se borio protiv virusa i problema koje uzrokuju, a jedan od njih su i akne.

 

Sve su ovo dovoljni razlozi zbog kojih biste trebali koristiti češnjak za tretiranje akni, a kako je biljka jeftina i svima lako dostupna, a moramo spomenuti da ga koriste i poznate dame diljem svijeta u iste svrhe, vrijedi isprobati njegovu snagu.

 

Foto: Shutterstock

 

Evo kako koristiti češnjak u borbi protiv akni

Zgnječite malo češnjaka i stavite na lice – na mjesto gdje se nalaze akne. Sokovi iz češnjaka će tako odmah krenuti u akciju, uništiti mikrobe, umanjiti upalu i zaštiti kožu od novih problema. Čim osjetite peckanje, maknite češnjak i isperite lice toplom vodom. Nanesite svoju omiljenu kremu kako bi se spriječilo isušivanje i začepljenje pora.

Sitno nasjeckajte 4 režnja češnjaka. Pomiješajte sa žlicom jogurta i namažite na lice i ostavite tako nekoliko minuta te isperite toplom vodom.

A. A.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije