Reuf Karabeg

Jedan od najboljih estetskih kirurga na svijetu ističe: Život nije stao

karabeg
N1
09.01.2021.
u 10:15

Profesoru Reufu Karabegu, predsjedniku Udruge plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih kirurga u BiH i nacionalnom izaslaniku BiH, ponovo je dato povjerenje na mjesto predsjednika Odbora za profesionalne standarde za plastične, rekonstruktivne i estetske kirurge, svjetske asocijacije nacionalnih udruga ICOPLAST.

Gostujuću u Novom danu, Karabeg je kazao da je to velika odgovornost, ali i velika čast.

“Lijepo je da je jedan Bosanac i Hercegovac u jednom najosjetljivijih odbora najveće svjetske organizacije, čiji je cilj definirati ulogu plastičnog kirurga”, kazao je.

Dodao je da je zadatak Odbora da razgovara i utiče na one koji donose zakone, te da se upoznaju mediji i svijet o značaju plastične kirurgije.

“Ima prevelik broj plastičnih kirurga u svijetu, a ne rade svi po najboljim standardima. Trebali bi specijalisti plastične kirurgije biti educirani dovoljno da bi mogli dati najveću uslugu, ali ne samo teoretski, nego i praktično”, kazao je.

Navodi da je cilj profesionalnih standrda da i specijalizanti na edukacijama imaju isti program i da ga provedu.

“Da nema nepotizma. Da svi imaju jednake šanse”, istaknuo je.

Opisao je i kako radi estetska kirurgija u pandemiji.

“Svakodnevno nam se obraćaju pacijenti sa zahtjevima, čak i iz estetske kirurgije. I takve pacijente treba razumjeti. Većina estetskih procedura je na granici funkcionalnog i psihološkog. Ne smijemo dozvoliti da pacijent bude devastiran. Život ne može stati”, kazao je i dodao:

“I dan danas mi moramo raditi rekonstrukciju dojke zbog karcinoma. Mi moramo raditi operaciju melanoma i različitih karcinoma. Moramo raditi ozljede, moramo rekonstruirati ozljede sportaša. Život nije stao.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?